28/02/2022 28/02/2022 Επίσημο αίτημα για ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει άμεση ένταξη βάσει μιας ειδικής διαδικασίας, καθώς αμύνεται από εισβολή ρωσικών δυνάμεων. Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος της...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 22:04

Ο Ζελένσκι αιτήθηκε την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαδώστε:
Ο Ζελένσκι αιτήθηκε την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίσημο αίτημα για ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει άμεση ένταξη βάσει μιας ειδικής διαδικασίας, καθώς αμύνεται από εισβολή ρωσικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος της ΕΕ. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί «βαθιές» διαδικασίες μετασχηματισμού και ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία επιμένει στην ουδετερότητα της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων