24/02/2022 24/02/2022 Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, όπως αναγράφεται στη σελίδα του γραφείου του προέδρου στο Facebook. «Η Ουκρανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία». Το πρωί έμεινε στην ιστορία, αλλά αυτή η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική για τη χώρα μας...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 12:32

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία

Διαδώστε:
Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία

Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, όπως αναγράφεται στη σελίδα του γραφείου του προέδρου στο Facebook.

«Η Ουκρανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία». Το πρωί έμεινε στην ιστορία, αλλά αυτή η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική για τη χώρα μας και για τη Ρωσία», τόνισε ο Ζελένσκι.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία αμύνεται και δεν θα εγκαταλείψει την ελευθερία της. Σύμφωνα με τον ίδιο, για τους Ουκρανούς, η ανεξαρτησία και το δικαίωμα να ζουν στη δική τους γη είναι η υψηλότερη αξία.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς. Ο αρχηγός του κράτους στράφηκε επίσης σε εξωτερικές δυνάμεις που ενδέχεται να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν απειλή για τη Ρωσία – σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση θα είναι άμεση.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν πραγματοποιούν βομβαρδισμούς με πυραύλους, αεροπορικές ή πυροβολαρχίες στις πόλεις της Ουκρανίας – τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων