07/04/2022 07/04/2022 Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «ὦ γλυκύ μου ἔαρ: Το Θείο πάθος στην Ύστερη Αρχαιότητα» διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και το περιοδικό After Constantine: Stories from the Late Antique and Early Byzantine Era. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι ομιλητές Γιάννης Βαραλής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του οποίου η ομιλία έχει τίτλο: «Ξανακοιτώντας τα Πάθη του Κυρίου σε έργα...
07 Απριλίου, 2022 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 13:58

ΟΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για το Πάσχα: “Το Θείο πάθος στην Ύστερη Αρχαιότητα”

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για το Πάσχα: “Το Θείο πάθος στην Ύστερη Αρχαιότητα”

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «ὦ γλυκύ μου ἔαρ: Το Θείο πάθος στην Ύστερη Αρχαιότητα» διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και το περιοδικό After Constantine: Stories from the Late Antique and Early Byzantine Era.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι ομιλητές Γιάννης Βαραλής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), του οποίου η ομιλία έχει τίτλο: «Ξανακοιτώντας τα Πάθη του Κυρίου σε έργα μικροτεχνίας της Ύστερης αρχαιότητας» καθώς και η Εμμανουέλα Γρυπαίου (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης), η οποία θα παρουσιάσει θέμα με τίτλο: «Κρανίου Τόπος: Παραλλαγές μιας χριστιανικής παράδοσης κατά την Ύστερη Αρχαιότητα».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς (Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης), ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η Ζωή Τσιάμη (συντονίστρια του περιοδικού After Constantine, Υπ. Δρ. Ιστορίας Ύστερης Αρχαιότητας).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει στο προσκήνιο την περίοδο της Ύστερης Αρχαιότητας και να αναδείξει τις κοινωνικές, θρησκευτικές και αρχαιολογικές της διαστάσεις. Η Ύστερη Αρχαιότητα αποτελεί μία περίοδο «παραγκωνισμένη» για τα ελληνικά δεδομένα και συχνά είναι συνυφασμένη με τη βυζαντινή περίοδο.

Μέσα από την εκδήλωση υπογραμμίζεται η σημασία της ύστερης αρχαιότητας στα θρησκευτικά ζητήματα του σήμερα, καθώς βλέπουμε τις απαρχές του εορτασμού του Αγίου Πάσχα και τη διαμόρφωσή του με το πέρας των αιώνων στην Ορθόδοξη παράδοση, έως και τη σύγχρονη εποχή, αλλά και τη διαμόρφωση της ίδιας της Ορθόδοξης παράδοσης, όπως τη βιώνουμε και τη γνωρίζουμε σήμερα, μέσω των πατερικών κειμένων των 4 ου και 5 ου αιώνων.

Η παραπάνω διαδικτυακή Ημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων