02/09/2021 02/09/2021 Μήνυμα για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη απέστειλε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ευχόμενη το καλό ταξίδι στον αιώνιο Μίκη, τον… Ουρανομήκη… Διαβάστε το! «Για τον Μίκη μας! Η Ελλάδα θρηνεί! Η Κρήτη θρηνεί! Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης θρηνεί έναν φίλο του Ιδρύματος! Ο οικουμενικός Μίκης, ένας από τους μεγάλους, διεθνούς εμβέλειας, Έλληνας, αφήνει τεράστια παρακαταθήκη,...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:44

OAK – Για τον Μίκη μας!

Διαδώστε:
OAK – Για τον Μίκη μας!

Μήνυμα για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη απέστειλε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ευχόμενη το καλό ταξίδι στον αιώνιο Μίκη, τον… Ουρανομήκη…

Διαβάστε το!

«Για τον Μίκη μας!

Η Ελλάδα θρηνεί! Η Κρήτη θρηνεί! Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης θρηνεί έναν φίλο του Ιδρύματος!
Ο οικουμενικός Μίκης, ένας από τους μεγάλους, διεθνούς εμβέλειας, Έλληνας, αφήνει τεράστια παρακαταθήκη, με μακρά πορεία στον πολιτισμό, την τέχνη και τη μουσική.
Στο Κολυμπάρι ακούει για πρώτη φορά τη ζυγιά του Κουτσουρέλη (Κουτσουρέλης – Μαύρος), που καθορίζει στη συνέχεια όλη τη μουσική του πορεία, ένας μουσικός διθύραμβος για τη μητρίδα του (τη μάνα γη) την Κρήτη!
Τον Αύγουστο (12-15.8) του 1977 ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει «Συμπόσιο για τον Σοσιαλισμό και τον Πολιτισμό», στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στο οποίο συμμετέχουν οι φιλόσοφοι Roger Garaudy και Michel Serres, ο Α΄ Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Francois Mitterand, ο οικονομολόγος Jacques Attali, ο κινηματογραφιστής Rene Gautier, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών αριστερών και σοσιαλιστικών κομμάτων, διανοούμενοι και πολλοί άλλοι.
Το καλοκαίρι του 1999 επισκέπτεται την ΟΑΚ και συζητά με το μακαριστό Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο και με τον κ. Αλεξ. Παπαδερό προσωπικές του αγωνίες για το μέλλον της Ελλάδος, της Κρήτης και του κόσμου, καθώς και την επιθυμία του η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.
Το 2016, που πραγματοποιήθηκε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ΟΑΚ, στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, είπε τα εξής: «Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης κατέχει ένα ξεχωριστό μέρος στην ψυχή μου. Την έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Με τον μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη μάς συνέδεαν δεσμοί βαθιάς φιλίας. Συνομιλούσαμε ώρες για τα ιδανικά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Η αναζήτηση του Θείου ήταν για μένα υπέρτατος σκοπός από τα νεανικά μου χρόνια».

Καλό ταξίδι στον αιώνιο Μίκη…, τον Ουρανομήκη!

Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς,
Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων