13/08/2022 13/08/2022 Ξεκίνησαν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης οι εργασίες του Icon Summer School 2022, με υπεύθυνο τον καταξιωμένο ζωγράφο Γιώργο Κόρδη. O Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της ιερής Τέχνης, της Αγιογραφίας, η οποία εκφράζει μία ουσιαστική σχέση μεταξύ του πιστού και του εικονιζομένου προσώπου, αλλά και τον...
13 Αυγούστου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 13:32

ΟΑΚ: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Icon Summer School 2022

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Icon Summer School 2022

Ξεκίνησαν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης οι εργασίες του Icon Summer School 2022, με υπεύθυνο τον καταξιωμένο ζωγράφο Γιώργο Κόρδη.

O Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της ιερής Τέχνης, της Αγιογραφίας, η οποία εκφράζει μία ουσιαστική σχέση μεταξύ του πιστού και του εικονιζομένου προσώπου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο καλλιτέχνης -δημιουργός συλλαμβάνει τα ιδιαίτερα μηνύματα των καιρών και μπορεί να τα επιστρέψει στον σύγχρονο άνθρωπο μέσα από τα χρώματα.

Ο καλλιτέχνης, συνέχισε, πρέπει να βρει και πάλι νέους τρόπους για να αναδείξει το τραύμα/τραύματα της σύγχρονης ανθρωπότητας που είναι πρωτίστως η αληθινή κοινωνία!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων