01/12/2022 01/12/2022 Tην Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κελλάκι της Λεμεσού το 6ο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου π. Αιμιλιανού Δημοσθένους. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας του Μαχαιρά. Μετά τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο και ακολούθως έγινε σύντομη Τελετή μετονομασίας της κεντρικής οδού της κοινότητας Κελλακίου,...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 13:50

«Οδός Πατρός Αιμιλιανού»

Διαδώστε:
«Οδός Πατρός Αιμιλιανού»

Tην Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κελλάκι της Λεμεσού το 6ο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου π. Αιμιλιανού Δημοσθένους.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας του Μαχαιρά. Μετά τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο και ακολούθως έγινε σύντομη Τελετή μετονομασίας της κεντρικής οδού της κοινότητας Κελλακίου, από οδό Ανεξαρτησίας σε οδό Πατρός Αιμιλιανού παρουσία πλήθους κόσμου. Στην ομιλία της η Κοινοτάρχης του χωριού κ. Κωνσταντίνα Αντζουλή, τόνισε τη μεγάλη προσφορά του Γέροντα στην κοινότητα και στην Κύπρο μας στα 54 έτη της Ιεροσύνης του.

Στον χαιρετισμό του ο Επίσκοπος Λήδρας κ. Επιφάνιος είπε μεταξύ άλλων ότι όπως η οδός δείχνει τον δρόμο στους κατοίκους έτσι και ο Γέροντας Αιμιλιανός οδηγούσε τα πνευματικά του παιδιά στον Θεό με πίστη, διδαχή και αδιάλειπτη προσευχή.

Στην ομιλία του ο Καθηγητής Συστηματικής Θεολογίας στο Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, κ. Αθανάσιος Βλέτσης, τόνισε ότι ο τιμώμενος Γέροντας Αιμιλιανός, αγαπούσε πολύ τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού και έμενε μέχρι τα μεσάνυχτα στο Ναό. Δεν ήταν πάντα επιεικής ως πνευματικός, είχε φόβο Θεού και τον ενέπνεε με όμορφο τρόπο στον εξομολογούμενο δίνοντας του αναστάσιμη ελπίδα και χαρά.

Η Κοινοτάρχης τίμησε την κόρη του Γέροντα Αιμιλιανού με ειδική πλακέτα. Η Δρ. Αρετή Δημοσθένους στην αντιφώνηση της ευχαριστώντας ανέφερε για τον πατέρα της ότι εκτός από άνθρωπος του Θεού ήταν και άνθρωπος του καθήκοντος για τον συνάνθρωπο μας. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν ο πατέρας μου έκανε απολογισμό στον Μητροπολίτη του, έγραφε και όσα έπρεπε να κάνει και όμως δεν πρόλαβε να τα υλοποιήσει, σημειώνοντας ότι ο Θεός θα μας κρίνει όχι μόνον με βάση αυτά που κάναμε λανθασμένα αλλά και με αυτά που ίσως έπρεπε να κάνουμε αλλά δεν τα κάναμε!»

Διαβάστε επίσης: 

Ο Επίσκοπος Λήδρας τέλεσε το μνημόσυνο του π. Αιμιλιανού Δημοσθένους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων