26/06/2021 26/06/2021 Τον μικρό και περικαλλή βυζαντινό ναό των Αγίων Πάντων που βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Τσόχα 39, κοντά στη στάση του μετρό Αμπελόκηπων και συγκεκριμένα λίγα μέτρα πιο κάτω από την νοτιοανατολική γωνία του σταδίου του Παναθηναϊκού, αναδεικνύει ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, σε επίκαιρη ανάρτηση του....
26 Ιουνίου, 2021 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2021 - 18:12

Τσόχα 39: Οι Άγιοι Πάντες που “πνίγηκαν” στις πολυκατοικίες

Διαδώστε:
Τσόχα 39: Οι Άγιοι Πάντες που “πνίγηκαν” στις πολυκατοικίες

Τον μικρό και περικαλλή βυζαντινό ναό των Αγίων Πάντων που βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Τσόχα 39, κοντά στη στάση του μετρό Αμπελόκηπων και συγκεκριμένα λίγα μέτρα πιο κάτω από την νοτιοανατολική γωνία του σταδίου του Παναθηναϊκού, αναδεικνύει ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, σε επίκαιρη ανάρτηση του.

“Αν και πνιγμένος από βαριές και ακαλαίσθητες πολυκατοικίες, παρά ταύτα εντυπωσιάζει, ακόμα και σήμερα τους περαστικούς με την ιδιαίτερη ομορφιά του” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει για τον μικρό ναό στο κέντρο της Αθήνας. “Παλαιότερα στον χώρο λειτουργούσε Μονή με το όνομα ” Μονή Αγίων Πάντων Ομολογητών”. Κατά τις εργασίες αναστηλώσεως του έτους 1956, καθαρίσθηκε το Αγίασμα που βρίσκεται στη Δυτική όψη του Ναού σε κρύπτη δεξιά της εισόδου και ανασύρθηκαν διάφορα αρχιτεκτονικά μέλη της παλαιάς Μονής. Σήμερα, αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Πετράκη και είναι επισκέψιμος”.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων