04/03/2019 04/03/2019 Αίσθηση, αλλά και προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το αμερικανικό πανεπιστήμιο “Taradiddle University” σύμφωνα με το οποίο το 76% των Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί δεν μπορούν να  κατονομάσουν την Αγία Τριάδα Στην έρευνα συμμετείχαν 30.091 άνθρωποι από όλη της χώρα που εκλήθησαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: “Μπορείτε να ονομάσετε τις 3...
04 Μαρτίου, 2019 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 13:01

Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την Αγία Τριάδα

Διαδώστε:
Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν την Αγία Τριάδα

Αίσθηση, αλλά και προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το αμερικανικό πανεπιστήμιο “Taradiddle University” σύμφωνα με το οποίο το 76% των Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί δεν μπορούν να  κατονομάσουν την Αγία Τριάδα

Στην έρευνα συμμετείχαν 30.091 άνθρωποι από όλη της χώρα που εκλήθησαν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: “Μπορείτε να ονομάσετε τις 3 οντότητες που συνθέτουν την Χριστιανική Αγία  Τριάδα;”

Το 20% κατονόμασε τον Θεό. Όταν οι συντάκτες της έρευνας τους τόνιζαν ότι πρόκειται ουσιαστικά για το Τρισυπόστατο του Θεού, το 100% όλων αυτών απαντούσαν “Θεός, Θεός και Θεός”

Ενα ποσοστό 18% έλεγε τυχαίες λέξεις, όπως Πίθηκος, Πάπια, ακόμα και μεγάλες αλυσίδες φαγητού ή της οικογένεια των Καρντάσιαν.

Το 25% μπορούσε να κατονομάσει έστω ένα πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, και το 13% δύο. Από τους τελευταίους, η πλειοψηφία κατονόμαζε τον Πατέρα και τον Υιό αλλά όχι το Άγιο Πνεύμα. Μάλιστα, όταν οι συντάκτες της έρευνας τους ενημέρωναν για τη σωστή απάντηση, κανείς δεν πίστευε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι  μέρος της Αγίας Τριάδας.
Το 24% μπόρεσε να κατονομάσει επιτυχώς και τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων