04/01/2022 04/01/2022 Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά. Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του ποιμενάρχη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο μακαριστός Μητροπολίτης, κατά την...
04 Ιανουαρίου, 2022 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2022 - 8:22

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά. Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του ποιμενάρχη, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο μακαριστός Μητροπολίτης, κατά την διάρκεια της ποιμαντορίας του ανέπτυξε πλούσιο εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ως Ποιμενάρχης και Πνευματικός Πατέρας συνδέθηκε με τον πιστό λαό της περιοχής μας, με δεσμούς αμοιβαίας αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης. Διακρίθηκε για τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση, την σπουδαία ακαδημαϊκή του πορεία, το ήθος του, την ταπεινότητα του, την απλότητά του και την πίστη στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας», είπε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης.

Κατόπιν της εισηγήσεως του Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε χθες, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

• Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, ως ένδειξη πένθους.
• Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια των υπηρεσιών της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
• Να εξουσιοδοτηθεί η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για την ρύθμιση λεπτομερειών της παρούσας.
• Να παραστεί ο Περιφερειάρχης και αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
• Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του αοίδιμου Επισκόπου εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
• Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
• Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.
• Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων