13/10/2020 13/10/2020 Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εκκλησίας και ΔΕΠΑΝ από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 13:40

Οι αποκλειστικές δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη στο ope.gr

Διαδώστε:
Οι αποκλειστικές δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη στο ope.gr

Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Εκκλησίας και ΔΕΠΑΝ από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΠΑΝ κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Μιλώντας στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε: » Έχουμε βάλει σκοπό ζωής στο υπουργείο Ανάπτυξης να βοηθήσουμε την Εκκλησία όσο μπορούμε. Στα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν σπουδαία έργα για ελληνικό λαό και τους πιστούς. Δεν θα αφήσουμε τη μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη ούτε για την Εκκλησία.

Ερωτηθείς τι είναι για αυτόν η Ορθοδοξία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Η Εκκλησία και ο λαός είναι το ίδιο πράγμα. Όποιος αγαπάει την εκκλησία, αγαπάει τον λαό και το αντίστροφο»

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων