09/07/2020 09/07/2020 Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΔΙΣ, εκπρόσωπος της, Σεβ....
09 Ιουλίου, 2020 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 21:40

Οι δηλώσεις του Μητρ. Φιλίππων μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Οι δηλώσεις του Μητρ. Φιλίππων μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΔΙΣ, εκπρόσωπος της, Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως στις 22 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας , με τη συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», κατόπιν αποφάσεως της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων κληθείς να σχολιάσει την παράταση των μέτρων για τις εκκλησίες έως τις 21 Αυγούστου, τόνισε ότι η εκκλησία δεν βλέπει στα μέτρα αυτά καμία προκατάληψη απέναντι στην Εκκλησία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Τεχνική υποστήριξη: Ηρακλείς Μωραΐτης 

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων