21/10/2022 21/10/2022 Συνάντηση με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ είχε το αργά το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, σε συνέχεια των...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 21:21

Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο βασικό θέμα στη συνάντηση Δένδια με τη Γερμανίδα ομόλογό του

Διαδώστε:
Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο βασικό θέμα στη συνάντηση Δένδια με τη Γερμανίδα ομόλογό του

Συνάντηση με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ είχε το αργά το απόγευμα της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, σε συνέχεια των συνομιλιών στην Αθήνα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Κίεβο, τις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια.

 

Συναντήσεις με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Β. Μακεδονίας είχε ο Ν. Δένδιας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτ. Βαλκάνια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι και της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.

 

Βασικά ζητήματα της συνόδου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ήταν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται με στόχο την περιφερειακή ολοκλήρωση και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η πράσινη ανάπτυξη και οι πρωτοβουλίες συμφιλίωσης στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων