24/03/2022 24/03/2022 Η μόνωση – στεγανοποίηση της οροφής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) αποπερατώθηκε και πλέον το νερό της βροχής δεν θα εισέρχεται στα αμφιθέατρα, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη βιβλιοθήκη, στα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους του ηλικίας 45 και πλέον ετών κτηρίου. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που επιλύει ένα...
24 Μαρτίου, 2022 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 19:20

Οι εργασίες μόνωσης-στεγανοποίησης οροφής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Οι εργασίες μόνωσης-στεγανοποίησης οροφής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

Η μόνωση – στεγανοποίηση της οροφής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) αποπερατώθηκε και πλέον το νερό της βροχής δεν θα εισέρχεται στα αμφιθέατρα, στις αίθουσες διδασκαλίας, στη βιβλιοθήκη, στα γραφεία και τους κοινόχρηστους χώρους του ηλικίας 45 και πλέον ετών κτηρίου.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που επιλύει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε επί δεκαετίες τη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και υλοποιήθηκε σήμερα.

Η παρέμβαση του Κοσμήτορα -με την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Σεπτέμβριο του 2020- προς τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΥΠΑ) κ. Ιωάννη Μπαρμπαρέσο και προς τις Πρυτανικές Αρχές εισακούστηκε, με αποτέλεσμα τη συμπερίληψη του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής στο διαγωνισμό των προς μόνωση-στεγανοποίηση κτηρίων της
Πανεπιστημιόπολης και την αποπεράτωσή του μετά από 1,5 έτος.

Πρόκειται για το πρώτο κτήριο, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, καθώς εξαιτίας των σημαντικών δομικών προβλημάτων έτυχε της ανάλογης προτεραιότητας. Σημειώνεται ότι η όποια αστοχία στις εργασίες θα επανεκτιμηθεί σε βάθος 18 μηνών προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος νέων προβλημάτων.

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο- Αθανάσιο Δημόπουλο, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Νικόλαο Βούλγαρη, τον Καθηγητή του Τμήματος Χημείας κ. Νικόλαο Θωμαΐδη, τον Δ/ντή της ΤΥΠΑ κ. Ιωάννη Μπαρμπαρέσο και προς τους συνεργάτες στη Σχολή, την Επόπτρια του κτηρίου Αν. Καθηγήτρια κ. Βασιλική Σταθοκώστα και τον Επιστάτη κ. Θωμά Λιάπη για την ομαλή υλοποίηση ενός εξόχως σημαντικού έργου υποδομής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων