17/01/2021 18/01/2021 “Οι Eύζωνες της Προεδρικής Φρουράς είναι οι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης. Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την κληρονομιά μας με τη δυναμική πορεία μας προς το αύριο” τόνισε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την εορτή του Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς,  ο οποίος είναι...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 10:06

“Οι Εύζωνες είναι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης”

Διαδώστε:
“Οι Εύζωνες είναι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης”

“Οι Eύζωνες της Προεδρικής Φρουράς είναι οι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης. Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την κληρονομιά μας με τη δυναμική πορεία μας προς το αύριο” τόνισε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την εορτή του Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς,  ο οποίος είναι ο Άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσας, σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021.

Ακόμα αναφέρθηκε στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και επεσήμανε ότι η παρουσία των Ευζώνων βαραίνει διπλά τη φετινή χρονιά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: 

Διαλέξαμε την ημέρα που γιορτάζεται ο προστάτης άγιος της Προεδρικής Φρουράς για να κόψουμε φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Αυτή η γιορτινή στιγμή, μου δίνει την ευκαιρία να τονίσω, για άλλη μια φορά, την σημαντική αποστολή των ευζώνων μας: την τιμητική διαφύλαξη του θεσμού της Δημοκρατίας.

Οι εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς είναι οι θεματοφύλακες της ιστορικής μας μνήμης. Συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας. Την κληρονομιά μας με τη δυναμική πορεία μας προς το αύριο.

Φέτος, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η παρουσία τους βαραίνει διπλά. Παραπέμποντας ευθέως στους αγωνιστές της Επανάστασης, συμβολίζουν τη συνέχεια του έθνους και της ιστορίας μας. Είναι η ζωντανή υπόμνηση των αξιών για τις οποίες πολεμήσαμε και τις οποίες υπερασπιζόμαστε σε κάθε φάση της εθνικής μας διαδρομής: τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής μας κυριαρχίας.

“Εύχομαι καλή χρονιά, δύναμη, αισιοδοξία και πίστη στις καλύτερες μέρες που μας υπόσχεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μέρες που έχουν ήδη ανατείλει” κατέληξε η Πρόεδρος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων