12/01/2022 12/01/2022 Συγχαρητήρια μηνύματα στέλνουν οι φορείς του νησιού προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο μετά την είδηση της εκλογής του. O βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης συγχαίρει τον κ. Ευγένιο «Η εκλογή του Σεβασματιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Υψηλή θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης,...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 16:07

Οι φορείς της Κρήτης συγχαίρουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την εκλογή του

Διαδώστε:
Οι φορείς της Κρήτης συγχαίρουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την εκλογή του

Συγχαρητήρια μηνύματα στέλνουν οι φορείς του νησιού προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο μετά την είδηση της εκλογής του.

O βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης συγχαίρει τον κ. Ευγένιο

«Η εκλογή του Σεβασματιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Υψηλή θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, δημιουργεί σε εμένα προσωπικά αλλά και σε όλους τους Ρεθεμνιώτες συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και αποχαιρετούμε τον Άξιο Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως μας, ο οποίος μέσα σε κρίσιμές συνθήκες για το νησί και για ολόκληρο το Έθνος, αναλαμβάνει τα ηνία της Εκκλησίας της Κρήτης. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ακολουθώντας το παράδειγμα των Αποστόλων και των θεοφόρων Πατέρων και με εφόδια την πίστη, τις αρχές και τις σπάνιες αρετές του, θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση και αγάπη να κηρύττει τις πανανθρώπινες αξίες του Ορθοδόξου κόσμου και να διασφαλίζει την ενότητα της εκκλησίας μας, όντας θεματοφύλακας της Ορθοδόξου Χριστιανικής παράδοσης. Άξιος!».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός

Η εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου, ενός ξεχωριστού και εμπνευσμένου ιεράρχη, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, αποτελεί μια εξέλιξη με καθολική κοινωνική αποδοχή. Το εξαιρετικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντικό του έργο, αλλά και η ανθρώπινη παρουσία του στο Ρέθυμνο, ηουσιαστικήέγνοια για τις ανάγκες και τις αγωνίες της τοπικής μας κοινωνίας, είναι το καλύτερο εχέγγυο για μια φωτισμένη και δημιουργική ηγεσία στην Εκκλησία της Κρήτης.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή.

Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Η Εκκλησία της Κρήτης, ύστερα από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου,υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ανατίθεται στην ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. Η λαμπρή και σπουδαία εκκλησιαστική ιστορία της Κρήτης, ανοίγει σήμερα μια νέα σελίδα, στο σεβαστό πρόσωπο ενός άξιου ιεράρχη.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη πορεία στο ευθυνοφόρο έργο του νέου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης. Υγεία, δύναμη και μακροημέρευση. Οι ευχές μας τον συνοδεύουν. Άξιος.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρητης, κ.κ,. Ευγενίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με Απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος αναλαμβάνει τα ηνία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Η είδηση αυτή, ως τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου γίνεται δεκτή τόσο με χαρά και ενθουσιασμό όσο και με λύπη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ Ευγένιος, πέρα από ένας πολύ άξιος και αγαπητός Ιεράρχης με πλούσιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, είχε κατορθώσει να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τους Ρεθεμνιώτες. Το ποίμνιο του Ρεθύμνου χάνει έναν «ανθρώπινο» Ιεράρχη, που έδειχνε πάντα ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όμως η Εκκλησία της Κρήτης κερδίζει έναν ηγέτη με όραμα, ικανότητες και σύγχρονη σκέψη.

Του ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και καλή δύναμη στο έργο του».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης

Συγχαίρουμε τον άξιο ποιμενάρχη μας για την πανάξια εκλογή του ως αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Είμαι βέβαιος ότι, όπως και στην Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, το ίδιο και στην Αρχιεπισκοπή θα καταδείξει τις αρετές του, τα προσόντα του και τη διάθεση του για μια Εκκλησία με προοδευτικό πρόσημο που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από οικονομική, κοινωνική θέση και είναι δίπλα και αλληλέγγυος σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, που οι θεσμοί κλονίζονται και η κοινωνία αναταράσσεται από μία πολυεπίπεδη κρίση η παρουσία Του μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η εκκλησία μας θα είναι ένας φωτεινός φάρος και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους που ζουν στο νησί μας ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και εθνότητας.

Και πάλι συγχαρητήρια και του ευχόμαστε να έχει τη δύναμη και την υγεία για να μπορεί να ανταποκριθεί στο τόσο απαιτητικό έργο του.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασίλειου Γιάννης Ταταράκης

«Εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήρια μου και τις θερμές ευχές μου στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο για την εκλογή Του στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγνώρισε τον πνευματικό πλούτο, την αξιοσύνη, την ταπεινότητα, καθώς και το πολυσχιδές ποιμαντικό έργο του νέου Αρχιεπισκόπου.

Η προσωπικότητά, η απλότητα, η ψυχική ευγένεια και το πλούσιο κοινωνικό και πνευματικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τον ανέδειξαν ως έναν από τους πλέον αγαπητούς και σεβάσμιους Μητροπολίτες.

Του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή ποιμαντορία».

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός

«Η εκλογή του Σεβασμιότατου, μέχρι σήμερα Μητροπολίτη Ρεθύμνης &Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου, ενός από τους πλέον άξιους και πεφωτισμένους Ιεράρχες, στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης αποτελεί ευλογία για το νησί μας.Τα πνευματικά χαρίσματα, οι αξίες καιτο ήθος που τον συνοδεύουν, καθώς και το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που κληροδοτεί ως κληρονομία στο Ρέθυμνο,εγγυώνται μια γόνιμη και καρποφόρα Αρχιεπισκοπική διακονία στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης. Με βαθύτατο σεβασμό, εκφράζω εγκάρδιες ευχές για υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και σοφία στην εκτέλεση του σημαντικούποιμαντικού,πνευματικού και κοινωνικού έργουπου αναλαμβάνει να ηγηθεί. Άξιος!».

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης

«Στο άκουσμα του ονόματος σας σεβαστέ μας πατέρα και ποιμενάρχη, ως ο νέος μας Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, πλημμυρίσαμε από συναισθήματα χαράς και πνευματικής εγρήγορσης. , σύσσωμη η δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, κλήρος και λαός του ιστορικού Δήμου των Ανωγείων, ως βέβαιοι για την επάξια εκλογή σας, αλλά και ως πνευματικά σας τέκνα που παρακολουθήσαμε το ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό σας έργο κατά το χρόνο που υπηρετήσατε την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αισθανόμαστε σίγουροι για την Ανάταση της Εκκλησίας της Κρήτης κατά τη ευλογημένη θητεία σας, στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Το σύνολο των κατοίκων του δήμου μας, αισθανόμαστε παράλληλα περηφάνια, διότι ο Μητροπολίτης μας, ο άνθρωπος που κράτησε ψηλά τα ιδεώδη της ενότητας στην κοινωνία, της ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων, της λογικής και ορθής διαχείρισης κατά τις κρίσιμες στιγμές που βίωσε όχι μόνο ο τόπος μας, ο νομός μας, η Κρήτη μας αλλά και η χώρα μας, θα βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία της Εκκλησίας της Κρήτης. Επιμένοντας να προασπίζεται ως θεματοφύλακας της πίστης, της ορθόδοξης ταυτότητας και της αγάπης προς τον άνθρωπο, τις πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας, της Ειρήνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης. Πάντα ευλογημένος, πάντα φέρων τη θεία χάρη, πάντα με μία μεγάλη αγκαλιά όπως τόσα χρόνια μας μάθατε, μας διδάξατε. Ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας, πάντα ΑΞΙΟΣ με ευλογημένα βήματα επί τη άρση του Αρχιεπισκοπικού έργου σας το οποίο θα ευαρεστήσει Θεό, Κλήρο και Λαό».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Την εκλογή του “πανάξιου Ιεράρχη” και “καλού φίλου” Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιου, ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης χαιρέτησε με θερμό μήνυμά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι “η Εκκλησία της Κρήτης συνεχίζει πλέον ευλογημένη υπό την καθοδήγησή του”.

“Η εκλογή, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης, μας γέμισε χαρά για τον πανάξιο Ιεράρχη και καλό φίλο. Η Εκκλησία της Κρήτης συνεχίζει πλέον ευλογημένη υπό την καθοδήγησή του”.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δουλουμπέκης

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος με οδηγό τις πανανθρώπινες αξίες της Εκκλησίας μας, αγκάλιασε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις ρεθυμνιώτισσες και τους ρεθυμνιώτες, νέες και νέους, ανθρώπους κάθε πίστης, που βρέθηκαν στον τόπο μας. Η πραότητα, η σύνεση, η ενωτική στάση του, ο ανθρωπισμός μα και ο προοδευτικός λόγος του μπορεί να μας λείψουν, αλλά ταυτόχρονα κάνουν όλους εμάς, που βρεθήκαμε στο ποίμνιό του, να συγκινούμαστε, να εκφράζουμε τις προσρήσεις μας και να αναγνωρίζουμε ως φωτισμένη την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου στην Υψηλή θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Σήμερα το Ρέθυμνο ευχαριστεί τον Μητροπολίτη του και η Κρήτη πανηγυρίζει για τον Αρχιεπίσκοπό της.

Ο πρύτανης του Π.Κ. Γιώργος Κοντάκης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγχαίρει θερμά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, φωτισμένος και άξιος Ιεράρχης, θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του καθήκοντα.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ.Ευγένιο υγεία και δύναμη στο σημαντικό έργο που έχει μπροστά του.

Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης

Με την αναγγελία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Μια νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης ξεκινάει με την εκλογή στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, έπειτα από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία και στη νέα του αποστολή και θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, κ.κ. Ειρηναίου. Εύχομαι στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Άξιος!».​

Βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης

Ο Νίκος Ε. Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Θερμά συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο για την εκλογή του στη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Είναι ένας άξιος ιεράρχης με μια σημαντική εκκλησιαστική πορεία που θα εμβαθύνει στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κρήτης. Είμαι βέβαιος πως και από τη νέα του θέση θα ανταποκριθεί επ’ ωφελεία της Κρήτης επάξια στα νέα του καθήκοντα μπροστά στη δύσκολη εποχή και τις προκλήσεις που διανοίγονται για τον τόπο. Ευχές για μακροημέρευση, υγεία και δύναμη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης”.

Διαβάστε ακόμη: ΦΑΝΑΡΙ: Το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα έδωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων