11/12/2019 11/12/2019 Σε  εορταστική ατμόσφαιρα η Ιεραποστολική Δράση της Τανζανίας «ΠΙΣΤΗ & ΑΓΑΠΗ» διοργάνωσε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του επί 27 χρόνια Ιεραπόστολου Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου. Επίσης παρέστησαν ο Επίσκοπος Μαλάουϊ κ. Φώτιος, Μοναχοί της Ι. Μονής Αγίου Αρσενίου – Χαλκιδικής, πολλοί Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές, Δήμαρχοι, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί και εκατοντάδες φίλοι της Ιεραποστολής. Χαιρέτησαν...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 21:14

Οι Ιεραπόστολοι της Τανζανίας στη Θεσσαλονίκη!

Διαδώστε:
Οι Ιεραπόστολοι της Τανζανίας στη Θεσσαλονίκη!

Σε  εορταστική ατμόσφαιρα η Ιεραποστολική Δράση της Τανζανίας «ΠΙΣΤΗ & ΑΓΑΠΗ» διοργάνωσε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του επί 27 χρόνια Ιεραπόστολου Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου.

Επίσης παρέστησαν ο Επίσκοπος Μαλάουϊ κ. Φώτιος, Μοναχοί της Ι. Μονής Αγίου Αρσενίου – Χαλκιδικής, πολλοί Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές, Δήμαρχοι, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί και εκατοντάδες φίλοι της Ιεραποστολής.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος, ο αναπληρωτής καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Οφθαλμίατρος κ. Αικατερίνη Αλεξάνδρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φιλότης» Λαρίσης κ. Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ. Χρύσα Σαμού. Όλοι αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο που επιτελεί ο Σεβ. κ. Δημήτριος στην Τανζανία, και κατέθεσαν συγκινητικές εμπειρίες από την Ιεραποστολική διακονία τους στην Αφρική.

Στην συνέχεια ο Σεβ. κ. Δημήτριος συγκινημένος και ένδακρυς μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β´, βράβευσε την μικρή συγγραφέα Ελευθερία Καρανταίδου για την συγγραφή του Χριστουγεννιάτικου παιδικού διηγήματος προσφορά προς την Ιεραποστολή, αναφέρθηκε σε Ιεραποστολικές του εμπειρίες στην Τανζανία, ευχαρίστησε τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Ρουμανίας και Σερβίας, τις Αρχιεπισκοπές Ελλάδος, Κρήτης, Κύπρου, Θυατείρων, Αμερικής και το πολυπληθές ακροατήριο για την συνεχή προσευχή και έμπρακτη συμπαράσταση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 180 έργα στην Τανζανία (35 Ιεροί Ναοί, 8 σχολεία, 11 κλινικές, 3 Ιεραποστολικά Κέντρα, 2 ορφανοτροφεία, δεκάδες πηγάδια και γεωτρήσεις κλπ.).

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν με  Xριστουγενιάτικο πρόγραμμα οι χορωδίες: «Σύλλογος Ιεροψαλτών Δομέστικοι» Δράμας υπό τον κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ, «Σύλλογος Μικρασιατών» Νέας Ευκαρπίας υπό τον κ. Βασιλείο Κασούρα, ενώ στο φουαγιέ πιάνο έπαιξαν η σοπράνο Νίκη Σερενίδου και ο τενόρος Αντώνιος Ασπρίδης.  Παράλληλα λειτούργησε δωροέκθεση με προσφορές από την  Ιερά Μονή Παναγίας  Υψενής – Ρόδου και διάφορους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων