08/12/2022 08/12/2022 Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων « Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, την 7η Δεκεμβρίου 2022 στην Πανηγυρική Συναυλία του Β Διεθνούς Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ιεροψάλτες όπως οι κ.κ. Αναστασιάδης Ανδρέας, Πάτρας Πέτρος, Μποσίνης Νικόλαος, Γιαλούρης Ιωάννης, Ακύλλας Ευστάθιος...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 22:06

Οι ιεροψάλτες των Τρικάλων στη Συναυλία του Β’ Διεθνούς Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών

Διαδώστε:
Οι ιεροψάλτες των Τρικάλων στη Συναυλία του Β’ Διεθνούς Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων « Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, την 7η Δεκεμβρίου 2022 στην Πανηγυρική Συναυλία του Β Διεθνούς Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ιεροψάλτες όπως οι κ.κ. Αναστασιάδης Ανδρέας, Πάτρας Πέτρος, Μποσίνης Νικόλαος, Γιαλούρης Ιωάννης, Ακύλλας Ευστάθιος και Βουγιατζής Μιχαήλ. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής κ. Ηλίας Τούμπας-Ρεδιάδης επέδωσε στον Πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιο Γ. Δημητρίου το μετάλλιο του Συνδέσμου τους, καθώς  και ΕΠΑΙΝΟ σε κάθε ένα μέλλος  της Χορωδίας.

Η χορωδία στο τέλος απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων. Την έναρξη της συναυλίας έκανε ο Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής με το Ορατόριο των Χριστουγέννων υπό την διεύθυνση του Προέδρου τους. Επίσης ύμνους έψαλλαν η Γερόντισα Μαριάμ Σκορδά και ο Μοναχός Anatolij Lazevski. Τη χοροδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης Νικόλαος Λεμονάς.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού  κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων