21/09/2023 21/09/2023 Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Αγιος Ιωαννης ο Δαμασκηνος” κατόπιν πρόσκλησης της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο εορτασμός του φετινού θέματος συνδέεται με...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 12:13

Οι Ιεροψάλτες των Τρικάλων στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Διαδώστε:
Οι Ιεροψάλτες των Τρικάλων στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Αγιος Ιωαννης ο Δαμασκηνος” κατόπιν πρόσκλησης της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο εορτασμός του φετινού θέματος συνδέεται με την 20η επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2003 και  φέρει  τον γενικό τίτλο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα»

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων συμμετέχει  με κλιμάκιο της χορωδίας του την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ώρα 6μ.μ. «Μετεωρίτικες Νότες» από το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός ”

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων