22/09/2022 22/09/2022 Επίσκεψη στα γραφεία του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων πραγματοποίησε ο Ιεροψάλτης και παλαιό μέλος του Σωματείου κ. Άγγελος Μανώλης, ο οποίος δώρισε στο Σωματείο περί τα 50 βιβλία μουσικού και εκκλησιαστικού περιεχομένου, μεγάλο αριθμό κασετών Βυζαντινής Μουσικής καθώς και ένα ράσο. Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση για την προσφορά του αυτή του επέδωσε έπαινο και...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 23:29

Οι ιεροψάλτες των Τρικάλων τίμησαν τον Άγγελο Μανώλη

Διαδώστε:
Οι ιεροψάλτες των Τρικάλων τίμησαν τον Άγγελο Μανώλη

Επίσκεψη στα γραφεία του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων πραγματοποίησε ο Ιεροψάλτης και παλαιό μέλος του Σωματείου κ. Άγγελος Μανώλης, ο οποίος δώρισε στο Σωματείο περί τα 50 βιβλία μουσικού και εκκλησιαστικού περιεχομένου, μεγάλο αριθμό κασετών Βυζαντινής Μουσικής καθώς και ένα ράσο.

Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση για την προσφορά του αυτή του επέδωσε έπαινο και το μετάλλιο του Εφόρου του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού.

Ο Άγγελος Μανώλης γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Τζιούρτζια (νυν Αγία Παρασκευή) Ασπροποτάμου, το 1934.

Πολύπλευρη και πολυκύμαντη η ζωή του Άγγελου θα γράψει ο Πρωτοψάλτης κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.

Μετά τα εγκύκλια μαθήματα, σπούδασε στην Αθήνα στις Σχολές «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και πήρε το Πτυχίο του Εργολάβου Ηλεκτρολόγου.

Το 1960-63 εργάσθηκε ως Ηλεκρολόγος στο «ΧΡΙΣΤΙΝΑ», το κότερο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Τον Σεπτέμβριο του 1963 πηγαίνει στις Η.Π.Α και φοιτεί στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το Ν.Υ.U

Διετέλεσε και Πρόεδρος της Κοινότητας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ζersey City στις ΗΠΑ.

Επίσης, διετέλεσε ή χρημάτισε Ψάλτης στο Μανχάταν της εκεί Αρχιεπισκοπής.

Εκεί γνώρισε τον ονομαστό στο πανελλήνιο και εκτός της χώρας μας καλλίφωνο Πρωτοψάλτη Νίκο Κακουλίδη (ποντιακής καταγωγής), και τον επίσης καλλίφωνο αδελφό του Πρωτοψάλτη Γιώργο Κακουλίδη, από τους οποίους έλαβε μαθήματα Ψαλτικής Τέχνης και για τους οποίους εκφράζεται με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό.

Επίσης έλαβε μαθήματα και από τον εκ Χίου Καλλίφωνο Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Wykof Νέας Υόρκης Χαρμάνη Χρίστο και τον επίσης εκ Χίου καλλίφωνο Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κorona των Η.Π.Α κ. Νίκο Στέλιαρο.

Ο Άγγελος Μανώλης, θα γράψει ο Πρωτοψάλτης κ. Πολυχρόνης Νταλάσης, είναι υπόδειγμα ευπροσηγόρου ατόμου, μορφωμένου και προοδευτικού, εντίμου οικογενειάρχη και επαγγελματία (Εργολάβος Ηλεκτρόλογος Μηχανικός), ευγενούς και ευϋπολήπτου συμπολίτη-πατριώτη, ζηλωτή των πατρικών παραδόσεων και στην περίπτωσή μας και εκλεκτού Ιεροψάλτου και με μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά, ιδίως της περιοχής Ασπροποτάμου (Αγία Παρασκευή (Τζιούρτζια), Ανθούσα (Βλαχολιπινίτσα), Καλλιρρόη (Βελίτσιανα), Κατάφυτο (Κότορι), Κρανιά, Πολυθέα (Δραγοβίζι), Στεφάνι (Σκληνιάσα), Χαλίκι).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων