19/07/2020 19/07/2020 Την Κυριακή 19 Ιουλίου, μνήμη των αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πλατανίτη, από τον οποίο, όπως έγινε γνωστόν, στις 17 Ιουλίου συλήθηκε το τεμάχιο του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, που υπήρχε ενσωματωμένο στο προσκυνητάρι του Αγίου Νεκταρίου, προς...
19 Ιουλίου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 18:24

Οι ιερόσυλοι “έβαλαν φωτιά στον εαυτό τους και στο σπίτι τους”

Διαδώστε:
Οι ιερόσυλοι “έβαλαν φωτιά στον εαυτό τους και στο σπίτι τους”

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, μνήμη των αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πλατανίτη, από τον οποίο, όπως έγινε γνωστόν, στις 17 Ιουλίου συλήθηκε το τεμάχιο του τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, που υπήρχε ενσωματωμένο στο προσκυνητάρι του Αγίου Νεκταρίου, προς προσκύνηση από τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να λειτουργήση στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό για συμβολικούς και ποιμαντικούς λόγους και για να στηρίξη τους Ενορίτες.

Στο κήρυγμά του έλαβε αφορμή από το γραπτό κήρυγμα της Κυριακής αυτής, ήτοι το ιερό βιβλίο που λέγεται ιερατικό. Ως γνωστόν κάθε καλοκαίρι, Ιούλιο και Αύγουστο, ο Σεβασμιώτατος ετοιμάζει γραπτά κηρύγματα, και για φέτος το γενικό θέμα των κηρυγμάτων αυτών είναι τα ιερά βιβλία που χρησιμοποιεί η Εκκλησία στην λατρεία της.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αξία των ιερών βιβλίων του Ιερατικού και του Αρχιερατικού, τα οποία περιλαμβάνουν όσα λένε οι Ιερείς και οι Αρχιερείς στις ιερές τελετές, και για την αξία των δύο αυτών βαθμών της Ιερωσύνης. Κυρίως υπογράμμισε την μεγάλη αξία της λατρείας, της θείας Λειτουργίας, του εκκλησιασμού, από τα οποία οι πιστοί τρέφονται και λαμβάνουν Χάρη και ευλογία.

Για την σύληση του ιερού Λειψάνου είπε ότι τα ιερά Λείψανα και οι ιερές Εικόνες δεν είναι μαγικά αντικείμενα, αλλά ιερά και ενεργούν και βοηθούν τους πιστούς ανάλογα με την πνευματική τους κατάσταση. Αν τα πλησιάζη κάποιος που δεν είναι πνευματικά προετοιμασμένος, δεν τον ωφελούν σε τίποτε. Οι δε ιερόσυλοι και αυτοί που τα εμπορεύονται, ασεβούν και «βάζουν φωτιά στον εαυτό τους και στο σπίτι τους». Κάλεσε δε τους πιστούς σε προσευχή, ώστε, και με τις ενέργειες που κάνει η Αστυνομία, να επανέλθη το τίμιο λείψανο στον Ναό του Αγίου.

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων