07/08/2023 07/08/2023 Τη δέσμευση της Ουάσιγκτον για τη συνέχιση των επενδύσεων που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη διμερή σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της...
07 Αυγούστου, 2023 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 21:04

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Κύπρου για την επανένωση του νησιού

Διαδώστε:
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Κύπρου για την επανένωση του νησιού

Τη δέσμευση της Ουάσιγκτον για τη συνέχιση των επενδύσεων που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη διμερή σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ετοιμότητα των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της Κύπρου για την επανένωση του νησιού.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την αταλάντευτη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο διαπραγματευτικό πλαίσιο που καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη διατλαντική ενότητα που υπάρχει απέναντι στον αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και για τον ρόλο της Κύπρου στην προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων