25/02/2019 25/02/2019 Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την εκκοσμίκευση της θρησκεία, η κινεζική κυβέρνηση ξαναγράφει την Βίβλο, γράφει η Daily Signal. Μερικούς μήνες μετά την απαγόρευση της αγοράς της Βίβλου μέσω διαδικτύου, αλλά και τις συνεχιζόμενες αναφορές ότι οι Χριστιανοί υφίστανται διώξει στη χώρα, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα Αγία Γραφή. Υπενθυμίζεται ότι, μετά από...
25 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2019 - 11:56

Οι Κινέζοι “ξαναγράφουν” την Βίβλο

Διαδώστε:
Οι Κινέζοι “ξαναγράφουν” την Βίβλο

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την εκκοσμίκευση της θρησκεία, η κινεζική κυβέρνηση ξαναγράφει την Βίβλο, γράφει η Daily Signal.

Μερικούς μήνες μετά την απαγόρευση της αγοράς της Βίβλου μέσω διαδικτύου, αλλά και τις συνεχιζόμενες αναφορές ότι οι Χριστιανοί υφίστανται διώξει στη χώρα, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα Αγία Γραφή. Υπενθυμίζεται ότι, μετά από σειρά απαγορεύσεων, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσε κανείς να προμηθευτεί την Αγία Γραφή, ήταν μέσω διαδικτύου. Οι πωλήσεις της και οι εκτυπώσεις της απαγορεύτηκαν. Πλέον απαγορεύεται η προμήθειά της και μέσω Ίντερνετ.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς που έχουν αναλάβει το έργο, η κινεζική κυβέρνηση θα ενσωματώσει τις διδασκαλίες του Βουδισμού και του Κομφούκιου στην Παλαιά Διαθήκη και θα προσθέσει σχόλια στην Καινή Διαθήκη.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια να παντρευτούν κινεζικοί χαρακτήρες και άλλες εκφράσεις κινεζικής κουλτούρας με την έκφραση της χριστιανικής πίστης.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Χριστιανών στην χώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων