18/10/2023 18/10/2023 Οι κλοπές αντικειμένων από τις αποθήκες του Βρετανικού Μουσείου ήταν «δουλειά εκ των έσω», όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των επιτρόπων του λονδρέζικου ιδρύματος Τζορτζ Όσμπορν. Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων, ο κ. Όσμπορν τόνισε ότι «ελήφθησαν πολλά μέτρα για να συγκαλυφθούν οι κλοπές» των περίπου 2.000 αντικειμένων. Πρόσθεσε ότι το πάθημα έχει...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 15:57

Οι κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο ήταν «δουλειά εκ των έσω» – Περίπου 2.000 αντικείμενα “εξαφανίστηκαν” από τις αποθήκες

Διαδώστε:
Οι κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο ήταν «δουλειά εκ των έσω» – Περίπου 2.000 αντικείμενα “εξαφανίστηκαν” από τις αποθήκες

Οι κλοπές αντικειμένων από τις αποθήκες του Βρετανικού Μουσείου ήταν «δουλειά εκ των έσω», όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των επιτρόπων του λονδρέζικου ιδρύματος Τζορτζ Όσμπορν.

Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων, ο κ. Όσμπορν τόνισε ότι «ελήφθησαν πολλά μέτρα για να συγκαλυφθούν οι κλοπές» των περίπου 2.000 αντικειμένων. Πρόσθεσε ότι το πάθημα έχει γίνει μάθημα και αποκάλυψε πως η ασφάλεια στο μουσείο έχει πλέον ενισχυθεί.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την απώλεια αντικειμένων, καθώς και την απόλυση του επιμελητή εκθέσεων Πίτερ Χιγκς, στον οποίο καταλογίζονται οι κλοπές, κυρίως κοσμημάτων και ημιπολύτιμων πετραδιών.

Ο προσωρινός διευθυντής του μουσείου σερ Μαρκ Τζόουνς διαβεβαίωσε πως με την ενισχυμένη ασφάλεια δε θα μπορέσουν να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Ανακοίνωσε δε την πρόθεση ψηφιοποίησης του συνόλου των συλλογών του ιδρύματος μετά από την αποκάλυψη πως πολλά αντικείμενα δεν έχουν καταγραφεί. Πρόκειται για εγχείρημα που αναμένεται να διαρκέσει πέντε χρόνια.

Επ’ αυτού ο κ. Όσμπορν είπε ότι πρόκειται για μία «περίπλοκη εργασία».

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων