18/05/2020 18/05/2020 «Χείμαρρος» ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στην εκπομπή των Γιώργου Χαριτάτου και Σπύρου Καραμέρου στο Open, όπου μίλησε για την ενοχή των Χριστιανικών Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσεως, που επέτρεψαν τη γενοκτονία των Ποντίων, την άγνοια της νεολαίας σε σχέση με αυτήν, την ευθύνη του ελληνικού κράτους γι’ αυτό, καθώς και για την αδιαφορία...
18 Μαΐου, 2020 - 22:07

«Οι Μεγάλες Δυνάμεις επέτρεψαν να σφαγιαστούν οι Πόντιοι»

Διαδώστε:
«Οι Μεγάλες Δυνάμεις επέτρεψαν να σφαγιαστούν οι Πόντιοι»

«Χείμαρρος» ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στην εκπομπή των Γιώργου Χαριτάτου και Σπύρου Καραμέρου στο Open, όπου μίλησε για την ενοχή των Χριστιανικών Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσεως, που επέτρεψαν τη γενοκτονία των Ποντίων, την άγνοια της νεολαίας σε σχέση με αυτήν, την ευθύνη του ελληνικού κράτους γι’ αυτό, καθώς και για την αδιαφορία των σημερινών Ελλήνων αναφορικά με τα θέματα ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς.

Ερωτηθείς για την πρόθεση του ανοίγματος της Παναγίας Σουμελά από τους Τούρκους, ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε εάν οι νεο-Έλληνες ενδιαφέρονται πραγματικά για την Παναγία Σουμελά, εφόσον απεμπολούν το ορθόδοξο πνεύμα καθημερινά και προσκολλώνται  στο πνεύμα της Δύσης και της βαυαρικής νοοτροπίας του νεοελληνικού κράτους!

«Οι Τούρκοι», δήλωσε, «πολύ καλά κάνουν και θέλουν να προβάλουν τα μνημεία της χώρας τους, για να προσελκύσουν τουρισμό». Όσο για το εάν οι τωρινοί κάτοικοι της περιοχής  επιθυμούν την έλευση Ελλήνων για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά , ο ίδιος δήλωσε ότι η κοινωνία της Τραπεζούντας θέλει πάρα πολύ την έλευση Ελλήνων, ιδίως δε όσων έχουν ρίζες από εκεί. «Οι άλλοι τουρίστες είναι πιο ευπρόσδεκτοι βέβαια, καθότι εμείς έχουμε απαράγραπτα πνευματικά δικαιώματα και αυτό ξυπνά συνειδήσεις»

Αναφορικά με την άγνοια των παιδιών σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Παύλος υποστήριξε πως «το ελληνικό κράτος εφρόντισε διαχρονικά, ώστε οι Έλληνες να μη μαθαίνουν σχετικά. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως η χώρα αυτή των μαγικών καλλονών μετατράπηκε σε κοιλάδα κολάσεως και αίματος και έχασαν τη ζωή τους 353.000 Έλληνες Χριστιανοί κάτοικοι της περιοχής». 

Ο Σεβασμιώτατος είπε επίσης πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά το γιατί οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής επέτρεψαν στην Τουρκία να προβεί σε αυτή τη γενοκτονία!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων