22/10/2019 22/10/2019 Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας  των Αγιορειτών Οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη ανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος κατά την  επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή που έκανε τις καμπάνες να χτυπήσουν...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 9:26

Οι νέοι Αγιορείτες Άγιοι- ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διαδώστε:
Οι νέοι Αγιορείτες Άγιοι- ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας  των Αγιορειτών Οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη ανήγγειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος κατά την  επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή που έκανε τις καμπάνες να χτυπήσουν χαρμόσυνα. Ήταν μία σπουδαία εκκλησιαστική είδηση που μετέδωσε πρώτο το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπόρεσε να «κρύψει» την έντονη συγκίνησή του και κατά την αναγγελία των φημισμένων Αγιορειτών δημιουργεί ρίγη συγκίνησης.

Εκ παραλλήλου, οι στιγμές της αναγγελίας έκαναν  τους αγιορείτες να δακρύσουν και να δεχθούν την εν λόγω αναγγελία ως μια μεγάλη ευλογία από τον Παναγιώτατο.

 

Ακούστε το ιδιαιτέρως συγκινητικό απόσπασμα:

 

Η αναγγελία αυτή πραγματοποιήθηκε, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019, μετά την  Επίσημη Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά την τάξιν, υπό της Διπλής Συνάξεως στις Καρυές του Αγίου Όρους, έκανε τους αγιορείτες να δακρύσουν και να δεχθούν την αναγγελία αυτή ως μια μεγάλη ευλογία από τον Παναγιώτατο.

Κατά τον ερχομό του Παναγιωτάτου, όλοι κατευθύνθηκαν εις τον πάνσεπτον ναόν του Πρωτάτου, όπου χοροστάτησε ο Πατριάρχης στην επίσημη Δοξολογία, πλαισιούμενος από τον Πρωτεπιστάτη Γερ. Συμεών Διονυσιάτη, την Ιερά Επιστασία, τους Καθηγουμένους των Ιερών αγιορείτικων Μονών, τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, εκπροσώπους στρατιωτικών αρχών, αγιορείτες μοναχούς και προσκυνητές. 

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Διονυσίου Αρχιμ. Πέτρος. Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε, τονίζοντας την υπερχιλιετή σχέση της Μητρός Εκκλησίας με την Αθωνική πολιτεία. “Η αγιότητα είναι η πεμπτουσία αυτού του τόπου και οι Άγιοι μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει η Εκκλησία” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η Αρχιεπ. Αμερικής για τις επικείμενες Αγιοκατατάξεις

Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός για τον νέον Άγιον Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Αφιέρωμα στον νέον Άγιον της Εκκλησίας μας

Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης (1871 – 6 Ιανουαρίου 1957)

10 Λόγοι του Νέου Αγίου της Ορθοδοξίας μας

 

Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης

Γέρων Δανιήλ Κατουνακιώτης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων