09/03/2020 09/03/2020 Συνεδρίασε σήμερα στο Φανάρι, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Μάρτιοη, η Αγία και Ιερά Σύνοδος υπό την Προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ύστερα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, παρέστη, ως συμπροεδρεύων, στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος. Μετά την ολοκλήρωση...
09 Μαρτίου, 2020 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 16:57

Οι νέοι Μητροπολίτες Μοσχονησίων και Ίμβρου

Διαδώστε:
Οι νέοι Μητροπολίτες Μοσχονησίων και Ίμβρου

Συνεδρίασε σήμερα στο Φανάρι, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Μάρτιοη, η Αγία και Ιερά Σύνοδος υπό την Προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ύστερα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, παρέστη, ως συμπροεδρεύων, στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τα μέλη της Συνόδου κατευθύνθηκαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου προέβησαν στην εκλογή νέων Μητροπολίτών.

Για τη χηρεύουσα Μητρόπολη Μοσχονησίων εξελέγη παμψηφεί ο από Ίμβρου και Τενένου κ. Κύριλλος. Ακολούθως, για τη Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου εξελέγη παμψηφεί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μοσχονησίων: 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, υπέρτιμος και έξαρχος Αιγαίου Πελάγους, κ. Κύριλλος (Δραγούνης), εγεννήθη εν Αγριδίοις Ίμβρου, το έτος 1942. Απόφοιτος της κατά Χάλκην Ι. Θεολογικής Σχολής το έτος 1967, εχειροτονήθη Διάκονος κατά το τελευταίον έτος των σπουδών του εν τω Ι. Ναώ της αυτής Σχολής υπό του αειμνήστου Σχολάρχου – Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως Μαξίμου.

Υπηρέτησεν εν τοις Πατριαρχείοις ως Τριτεύων, Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων και ως Μέγας Αρχιδιάκονος και το έτος 1985 εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Σελευκείας.

Το έτος 1994 ενετάγη εις τους εν ενεργεία Ιεράρχας του Οικουμενικού Θρόνου. Την 5ην Σεπτεμβρίου 2002 μετετέθη εις την Ιεράν Μητρόπολιν Ίμβρου και Τενέδου.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου: 

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Συκής γεννήθηκε στο χωριό Λάμπου Μύλοι της Λέσβου στις 11 Νοεμβρίου 1963. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1988.

Τον Σεπτέμβριο του 1990. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1990 και Πρεσβύτερος τον Μάρτιο του 1991. Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Μυτιλήνης και ως Εφημέριος στη Σμύρνη. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 χειροτονήθηκε στη Σμύρνη στον Ιερό Ναό Αγίου Βουκόλου Επισκόπου Σμύρνης, τιτουλάριος Επίσκοπος Ερυθρών, Βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο οποίος τον έθεσε στη διάθεση του Μητροπολίτου Σμύρνης.

Τον Οκτώβριο του 2017 τοποθετήθηκε και πάλι Βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχου. Τον Μάιο του 2019 διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Πριγκηποννήσων.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων