21/11/2019 21/11/2019 Στη γη της Χαλκιδικής παραδόθηκε πριν λίγο το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα Γρηγορίου, πνευματικού πατέρα της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής. Αφού εψάλη η εξόδιος ακολουθία εις μοναχούς χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και μετά από το πάνδημο ασπασμό του λειψάνου του μακαριστού έγινε περιφορά του σκηνώματος πέριξ του Καθολικού έως το σημείο ταφής....
21 Νοεμβρίου, 2019 - 17:36

Οι πιστοί στη Χαλκιδική “αποχαιρέτισαν” τον Γέροντα Γρηγόριο

Διαδώστε:
Οι πιστοί στη Χαλκιδική “αποχαιρέτισαν” τον Γέροντα Γρηγόριο

Στη γη της Χαλκιδικής παραδόθηκε πριν λίγο το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα Γρηγορίου, πνευματικού πατέρα της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής.

Αφού εψάλη η εξόδιος ακολουθία εις μοναχούς χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και μετά από το πάνδημο ασπασμό του λειψάνου του μακαριστού έγινε περιφορά του σκηνώματος πέριξ του Καθολικού έως το σημείο ταφής.

Εκεί εψάλη Τρισάγιο και το “κομποσχοίνι” όπως προβλέπεται στις εξόδιους ακολουθίες εις μοναχούς. Μετά το “Δι ευχών” προσφέρθηκε κόλλυβο και καθιερωμένος καφές στους πολυάριθμους προσκυνητές και ακολούθως τράπεζα υπέρ αναπαύσεως του αλησμόνητου Γέροντα.

Ας σημειωθεί ότι στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μοναχών, μοναζουσών, και κληρικών αλλά και ευσεβών χριστιανών οι οποίοι αψήφισαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και έφτασαν στο μοναστήρι να αποτίσουν φόρο τιμής, σεβασμού στον αλήστου μνήμης πνευματικό πατέρα.

Ρεπορτάζ: Βασίλειος Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων