05/08/2020 05/08/2020 Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργία στην Βηρυτό προκειμένου να εντοπίσουν και απεγκλωβίσουν τους δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται κάτω από τα ερείπια μετά τις χθεσινές ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στον λιμένα της πόλης. Από την σφοδρή έκρηξη  προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετούς Ορθόδοξους ναούς   H έκρηξη την ώρα της Λειτουργίας Σοβαρές είναι οι ζημιές...
05 Αυγούστου, 2020 - 9:53

Οι “πληγωμένες” εκκλησίες στη Βηρυτό

Διαδώστε:
Οι “πληγωμένες” εκκλησίες στη Βηρυτό

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργία στην Βηρυτό προκειμένου να εντοπίσουν και απεγκλωβίσουν τους δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται κάτω από τα ερείπια μετά τις χθεσινές ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στον λιμένα της πόλης. Από την σφοδρή έκρηξη  προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετούς Ορθόδοξους ναούς

 


H έκρηξη την ώρα της Λειτουργίας

Σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βηρυτού.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε το πρακτορείο Ορθοδοξία

Συλλυπητήρια προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου απέστειλε και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.
«Έμαθα με πίκρα και πόνο για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού την Τρίτη, με αποτέλεσμα άνθρωποι να πεθάνουν, πολλοί να τραυματιστούν και να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές της πόλης. Παρακαλώ αποδεχτείτε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου” αναφέρει στο μήνυμά του προς τν Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου.

«Τα νέα της καταστροφής που προκάλεσαν νέες πληγές στο ποίμνιό σας, αντήχησαν στην καρδιά μου με πόνο», τονίζει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στοι μήνυμά του προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας.
«Προσεύχομαι στον Κύριο Ιησού Χριστό, να δώσει θεραπεία στα θύματα, να αναπαύσει τις ψυχές κεκοιμημένων, να στέλνει στους συγγενείς και τους φίλους τους παρηγοριά στη θλίψη που τους έπληξε, και στον Λίβανο – ειρήνη, ευημερία και ηρεμία», κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων