15/02/2021 15/02/2021 Χαιρετισμό στη Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «Οι Ήρωες των ΜΕΘ – Ήρωες της Καρδιάς μας» που πραγματοποίησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», πριν λίγες ημέρες έστειλαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος, οι οποίοι τον περασμένο Νοέμβριο δοκιμάστηκαν από...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 19:51

Οι Προκαθήμενοι που δοκιμάστηκαν από τον κορωνοϊό έστειλαν μήνυμα σε αυτούς που ενσαρκώνουν την πραγματική έννοια της φιλανθρωπίας

Διαδώστε:
Οι Προκαθήμενοι που δοκιμάστηκαν από τον κορωνοϊό έστειλαν μήνυμα σε αυτούς που ενσαρκώνουν την πραγματική έννοια της φιλανθρωπίας

Χαιρετισμό στη Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο «Οι Ήρωες των ΜΕΘ – Ήρωες της Καρδιάς μας» που πραγματοποίησε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», πριν λίγες ημέρες έστειλαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος, οι οποίοι τον περασμένο Νοέμβριο δοκιμάστηκαν από τον κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, καθώς ο Σύλλογος θέλησε να απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γιατρούς και νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στους Ήρωες εκείνους που εδώ και έναν χρόνο δίνουν έναν σκληρό αγώνα απέναντι στην πανδημία.

Η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση της COVID-19 βρέθηκε στο πλευρό γιατρών και νοσηλευτών της χώρας, τόσο με αναφορές ευχαριστίας σε Εγκυκλίους που εξέδωσαν τόσο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις., όσο και έμπρακτα με τη χορήγηση ιατρικού εξοπλισμού.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Τον καιρό της πανδημίας είδαμε να αναδεικνύεται αλτρουϊσμός”

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος στο μήνυμά του τόνισε πως οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ ενσαρκώνουν την πραγματική έννοια της φιλανθρωπίας.

«Τον καιρό της πανδημίας είδαμε να αναδεικνύεται αλτρουϊσμός, αυταπάρνηση, συμπάθεια. Το είδαμε σε πολλούς, αλλά πρέπει να τονίσω, το είδαμε κυρίως στους εργαζομένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων μας. Έχω ήδη πει, ότι είναι εκείνοι που ξεχνούν ότι υπάρχουν, για να υπάρξουμε εμείς. Αυτό είναι αληθινή φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία με πλήρες το εννοιολογικό φορτίο της αγάπης. Μιας αγάπης ανυπόκριτης και θυσιαστικής. Κάτι από την όντως Αγάπη, τον ίδιο τον Χριστό. Είναι βαρύς ο λόγος αλλά, αισθάνομαι ότι είναι δίκαιος».

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: “Η πανδημία Covid-19 που ταλαιπωρεί όλη την οικουμένη θα νικηθεί” 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην προσωπική του περιπέτεια υγείας, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

«Μαζί με την θερμή ευχαριστία μας, ολόψυχη αναπέμπεται η ευχή, «ο δε Θεός της υπομονής και της παρακλήσεως» να ενισχύει την αντοχή και να κατευθύνει τον νου και την καρδιά όλων όσοι αγωνίζονται για τη θεραπεία των νοσούντων και για την ανακάλυψη νέων μεθόδων, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η φοβερή αυτή δοκιμασία. Η πανδημία Covid-19 που ταλαιπωρεί όλη την οικουμένη θα νικηθεί με μια παναθρώπινη αλληλεγγύη και επιστράτευση αγάπης. Όλοι καλούμεθα να μετάσχουμε σε αυτό τον αγώνα, στο μέτρο της ευθύνης και των δυνατοτήτων μας», υπογράμμισε.

«Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης»

Η κ. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε πως το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» αποφάσισε να αποστείλει σε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ ολόκληρης της χώρας ένα συμβολικό «Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης» για να τους ευχαριστήσει και να τους τιμήσει για το μεγάλο τους αγώνα.

«Η απόφαση του Συλλόγου μας να προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ολόκληρης της χώρας, ένα συμβολικό «Μετάλλιο Αγάπης και Ευγνωμοσύνης», είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όλα όσα καθημερινά κάνετε. Μια μικρή αναγνώριση της μεγάλης δικής σας προσφοράς. Θέλω να πιστεύω πως κάθε μετάλλιο δικό μας, της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κλείνει μέσα του και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα από την καρδιά μου, και εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και κυρίως των παιδιών μας και των οικογενειών τους που ξέρουν τι σημαίνει «αγωνίζομαι για τη ζωή», σας ευχαριστώ!» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων