15/05/2019 15/05/2019 Αισθήματα οδύνης για τις τραγικές απώλειες των παιδιών, αλλά και ανησυχίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Συρία, εκφράζουν οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, για το τραγικό περιστατικό στο κατηχητικό της Σελευκουπόλεως. Συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατο των παιδιών στην Συρία, δηλώνει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με επιστολή συμπαραστάσεως που απέστειλε προς...
15 Μαΐου, 2019 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2019 - 11:58

Οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας για την τραγωδία στη Συρία

Διαδώστε:
Οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας για την τραγωδία στη Συρία

Αισθήματα οδύνης για τις τραγικές απώλειες των παιδιών, αλλά και ανησυχίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Συρία, εκφράζουν οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, για το τραγικό περιστατικό στο κατηχητικό της Σελευκουπόλεως.

Συγκλονισμένος από τον τραγικό θάνατο των παιδιών στην Συρία, δηλώνει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με επιστολή συμπαραστάσεως που απέστειλε προς τον Μακ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρει ότι το Φανάρι εργάζεται , ομιλεί και προσεύχεται για την αγάπη και την αλληλεγγύη ανθρώπων και λαών και την εξαφάνιση του θρησκευτικού φανατισμού. “Ἀσπαζόμεθα τήν Ὑμετέραν Μακαριότητα μέ πόνον ψυχῆς καί μέ θερμήν προσευχήν ὑπέρ ἐνισχύσεως καί παραμυθίας ὅλων ὑμῶν καί ἐπικαλούμεθα ἐφ’ Ὑμᾶς τήν χάριν, τό ἔλεος καί τήν παρηγορίαν τοῦ Ἀναστάντος καί πατήσαντος τόν θάνατον Κυρίου καί Θεοῦ καί Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ” αναφέρει.

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, με επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, εκφράζει την βαθιά του λύπη και την συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών, από την τρομοκρατική επίθεση στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως.

Την μεγάλη του θλίψη για την τρομοκρατική επίθεση στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους μικρά παιδιά, εκφράζει ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος με συλλυπητήρια επιστολή του προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

«Με πόνο μάθαμε για το τραγικό περιστατικό στο ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Συρία. Για την τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε 8 παιδιά, ενώ άλλο ένα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» τονίζει και προσθέτει:

«Η θλίψη είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν αντιλαμβανόμαστε ότι τα θύματα είναι παιδιά, αλλά έχουμε μια σταθερή ελπίδα και την πεποίθηση ότι ήταν αυτός που στη ζωή είπε: «Αφήστε τα μικρά παιδιά να έλθουν σε εμένα» θα τα παραλάβει κοντά Του.

Με επιστολή, την οποία απέστειλε προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εξέφρασε επίσης την βαθιά του λύπη για την τρο­μο­κρα­τι­κή επίθεση στον Ιε­ρό Ναό των Α­γίων Απο­στό­λων Πέ­τρου και Παύ­λου της Σε­λευ­κου­πό­λεως και τον θανάσιμο τραυματισμό οκτώ παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου.

“Διά μίαν εισέτι φοράν διαπιστούμεν τα τραγικά αποτελέσματα του θρησκευτικού μίσους, όπερ τυφλοί τον ανθρώπινον νουν και καθιστά τον άνθρωπον δαιμονιώδη, ικανόν ίνα σκορπίζη τον θάνατον και την ανείπωτον θλίψιν” τόνισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων