24/09/2019 24/09/2019 Σε βασικός πόλος ανάδειξης των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και αντιμετώπισης σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων όπως είναι το προσφυγικό αλλά και τα εργασιακά, αναδεικνύεται η Εκκλησία, όπως προκύπτει από τις επαφές κυβερνητικών στελεχών. Το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο αυτές τις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου. Ο...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 9:32

Οι συναντήσεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής- Εθνικά θέματα, προσφυγικό, παιδεία στην ατζέντα των επαφών

Διαδώστε:
Οι συναντήσεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής- Εθνικά θέματα, προσφυγικό, παιδεία στην ατζέντα των επαφών

Σε βασικός πόλος ανάδειξης των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και αντιμετώπισης σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων όπως είναι το προσφυγικό αλλά και τα εργασιακά, αναδεικνύεται η Εκκλησία, όπως προκύπτει από τις επαφές κυβερνητικών στελεχών.
Το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο αυτές τις ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε τονίσει ότι βασική του προτεραιότητα είναι η προάσπιση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έχει διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης.
Χθες, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου δέχθηκε την επίσκεψη του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για θέματα της αρμοδιότητός του και ιδιαίτερα για την αυξημένη εισροή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και τις σχετικές επαφές του στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την επίσκεψη και του ευχήθηκε κάθε δυνατή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δέχθηκε σήμερα την επίσκεψη του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική.
Σήμερα, αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως , και αύριο με την υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αργότερα αύριο θα παραστεί σε εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, στην Αστόρια, όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη επομένη θα έχει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη στην Έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ την Παρασκευή θα δεχθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων