18/02/2020 18/02/2020 H Συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειές της και οι πιθανότητες ακύρωσής της ήταν το θέμα της διάλεξης που οργάνωσε η Σχολή Γονέων Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης. Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος MSc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης και ο τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος. Την εκδήλωση «άνοιξε»...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 11:42

“Οι Συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών και η πιθανότητα ακύρωσης της”

Διαδώστε:
“Οι Συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών και η πιθανότητα ακύρωσης της”

H Συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειές της και οι πιθανότητες ακύρωσής της ήταν το θέμα της διάλεξης που οργάνωσε η Σχολή Γονέων Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης.

Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος MSc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης και ο τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος. Την εκδήλωση «άνοιξε» το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» το οποίο ενθουσίασε το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης με την λεβέντικη παρουσία τους.

Ο πρώτος ομιλητής κ. Τσιρέλης στην αρχή της ομιλίας του έκανε μια ιστορική διαδρομή του προβλήματος με τα Σκόπια. Αναλυτικότερα αναφέρθηκε κυρίως στα γεγονότα των τριών τελευταίων ετών. Χαρακτήρισε τη συμφωνία προδοτική και ισχυρίστηκε ότι ο Ελληνικός λαός δέχθηκε μια …

…απόπειρα να πεισθεί ότι είναι ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, ότι οι πολιτικοί μας διαπραγματεύθηκαν με ευθύνη και επάρκεια το ζήτημα, ότι υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της χώρας μας, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών απετέλεσε μια μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, ότι έχει απόλυτη εφαρμογή, ότι δεν τροποποιείται και ούτε ακυρώνεται.

Ο ομιλητής παρουσίασε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων για τους ισχυρισμούς του. Παρουσίασε διάφορα έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες, εικόνες και διάφορα άλλα αναμφισβήτητα ντοκουμέντα από τη δραστηριότητα των Σκοπιανών τα τελευταία χρόνια αλλά και σήμερα που αποδεικνύουν τις προθέσεις τους και τη στρατηγική τους. Απέναντι στην τακτική τους αυτή εμείς είχαμε την αφέλεια να παραπλανηθούμε και να αναγνωρίσουμε ένα ανύπαρκτο μακεδονικό έθνος και μια ανύπαρκτη γλώσσα. Με τον τρόπο αυτό, με μια υπογραφή και μόνο, παραχωρήσαμε μέρος της ιστορικής μας κληρονομιάς, υποκύπτοντας σε ξένα συμφέροντα και σχέδια, παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση μέρος της εθνικής κυριαρχίας μας. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, τα γεγονότα τρέχουν και εμείς άβουλοι και μοιραίοι αδυνατούμε να τα ανατρέψουμε…

Το Μακεδονικό ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα χώρα καλπάζουν. Ισχυρίστηκε ότι με την υπογραφή και κύρωση της συμφωνίας απεμπολήσαμε δίκαιά μας και έμεινε ο άποψη ότι αυτή ούτε ακυρώνεται ούτε προσβάλλεται. Η αλήθεια είναι το αντίθετο.

Στη συνέχεια επιχείρησε να αποδείξει ότι οι Σκοπιανοί έχουν παραβιάσει ήδη τη συμφωνία με πολλούς τρόπους και σε πολλαπλά επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι σοβαρός λόγος να την καταγγείλουμε πράγμα που δεν κάναμε. Στο τέλος προέβλεψε ότι πολύ σύντομα θα το κάνουν οι Σκοπιανοί.

Ο δεύτερος ομιλητής κ. Τάτσιος έκανε κι αυτός μια ιστορική διαδρομή αναφερόμενος στις κάθε είδους αγριότητες των Βουλγάρων στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν εις βάρος της χώρας μας τις επιδιώξεις τους. Μίλησε για τη στάση των Ευρωπαϊκών χωρών, Της Αμερικής αλλά και του Ο.Η.Ε. Μίλησε για τους αγώνες των Μακεδονικών Σωματείων να εμποδίσουν την ψήφιση της συμφωνίας. Η ψευδεπίγραφη κυβερνητική αναγνώριση δήθεν «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας και η παραχώρηση στοιχείου εθνικής κυριαρχίας (που είναι το όνομα της Μακεδονίας) στους σλάβους αποτελεί μια ενέργεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα χώρα καλπάζουν. Μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να σφετερίστηκε την λαϊκή κυριαρχία και να έπραξε ΑΝΤΙΘΕΤΑ στην βούλησή του με την υπογραφή και κύρωση μιας συμφωνίας που ακρωτηριάζει την Ελλάδα, ωστόσο παρατηρούμε ότι ΚΑΙ η τωρινή κυβέρνηση δηλώνει υπέρμαχος της πιστής τήρησης της εθνοκτόνου συμφωνίας των Πρεσπών, διαλαλώντας ότι δήθεν δεν μπορεί να την ακυρώσει ή να την προσβάλει. Η αλήθεια είναι ότι ΜΠΟΡΕΙ, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Ο κ. Τάτσιος κατέληξε ότι η συμφωνία είναι ανατρέψιμη και θα γίνει αγώνας γι’ αυτό.

Στο τέλος οι ομιλητές απάντησαν σε πλήθος ερωτήματα που υπέβαλαν οι ακροατές.

Η επόμενη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης προγραμματίστηκε να γίνει την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 με καλεσμένους ομιλητές την Νευρολόγο Ψυχίατρο κ. Μάγδα Τσολάκη, τον Νευρολόγο Αν. Καθ. ΑΠΘ κ. Θωμά Τέγο και την Νευρολόγο Αν. Καθ. ΑΠΘ κ. Μάρθα Σπηλιώτη οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα: «Διαχείριση της καθημερινότητας του ασθενούς με άνοια. – Διαχείριση Ισχαιμικού & Επιληπτικού Επεισοδίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων