23/01/2020 23/01/2020 Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τη σύναξη των Προκαθημένων στο Αμμάν της Ιορδανίας το μέλλον της οποίας θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά πραγματοποιηθεί, ενώ οι συναντήσεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ως γνωστόν η πρόταση για την πραγματοποίηση των Προκαθημένων ανήκει στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο...
23 Ιανουαρίου, 2020 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2020 - 17:56

Οι τελευταίες εξελίξεις στο “φλέγον” Εκκλησιαστικό θέμα- Γιατί πήγε ο Παυλόπουλος στα Ιεροσόλυμα- Αναμένεται ο Πούτιν

Διαδώστε:
Οι τελευταίες εξελίξεις στο “φλέγον” Εκκλησιαστικό θέμα- Γιατί πήγε ο Παυλόπουλος στα Ιεροσόλυμα- Αναμένεται ο Πούτιν

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τη σύναξη των Προκαθημένων στο Αμμάν της Ιορδανίας το μέλλον της οποίας θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά πραγματοποιηθεί, ενώ οι συναντήσεις στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Ως γνωστόν η πρόταση για την πραγματοποίηση των Προκαθημένων ανήκει στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος τον κάλεσε να στηρίξει το Φανάρι και κατ’ επέκτασιν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

«Η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό σας και στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στον αγώνα σας για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, έπειτα από τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια ο απερχόμενος Πρόεδρος επισήμανε χαρακτηριστικά,Και στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε, αναφέροντας ως κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αμέριστη στήριξή σας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον δικό του αγώνα για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς και ταραγμένους καιρούς μας».

Το Ισραήλ θα επισκεφθεί και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα συμμετάσχει στην επέτειο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενώ όπως διέρρευσε  θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με τον κ.κ. Θεόφιλο συναντήθηκε χθες 22 Ιανουαρίου 2020 ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο οποίος βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης κ. Αλεξάνδρ (Ελίσοφ), Ιερείς και Ιερομόναχοι. Εκ μέρους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος.
Ο Πατριάρχης κ.κ.Θεόφιλος μίλησε για τους εορτασμούς των Θεοφανείων και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επίσης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που παρουσιάζουν κοινό ενδιαφέρον.

Μη κατανοητή

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε χαρακτηρίσει ως μη κατανοητή και πρωτοφανή στην Εκκλησιαστική ιστορία την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για σύγκληση Πανορθοδόξης Συνόδου,ενώ εκ παραλλήλου επισήμαινε ότι οι Πανορθόδοξες Συνάξεις συγκαλούνται μόνο από τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη, άλλωστε είναι ένα από τα προνόμιά του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων