23/07/2020 23/07/2020 Για εντυπωσιακό σόου ετοιμάζονται οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, η οποία ύστερα από πέντε χρόνια αναστηλωτικών εργασιών ανοίγει εξολοκλήρου για τους επισκέπτες. Μάλιστα η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Νουρί Ερσόι. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το pontos-news.gr, μετά το...
23 Ιουλίου, 2020 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 20:33

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σόου και στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Διαδώστε:
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σόου και στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Για εντυπωσιακό σόου ετοιμάζονται οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, η οποία ύστερα από πέντε χρόνια αναστηλωτικών εργασιών ανοίγει εξολοκλήρου για τους επισκέπτες.

Μάλιστα η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Νουρί Ερσόι. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το pontos-news.gr, μετά το κόψιμο της κορδέλας και την ανάκρουση του τουρκικού ύμνου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν στο μνημείο. Επίσης, ορειβάτες θα ανέβουν στους βράχους –που πλέον είναι ασφαλισμένοι με συρματόσχοινα– και θα απλώσουν μια τεράστια τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα την ίδια ημέρα πρόκειται να ανοίξει και η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, η οποία παραμένει από τον Δεκέμβριο του 2018 κλειστή, ενώ θα διαβαστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και στίχοι από το κοράνι.

Σημειώνεται ότι η Αγία Σοφία Τραπεζούντας πλέον αναφέρεται ως «τζαμί της Αγίας Σοφίας», καθώς το 2013 έχασε την ιδιότητα του μουσείου και, παρά τις συνεχείς προσφυγές στην τουρκική Δικαιοσύνη, παραμένει τζαμί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων