23/10/2019 23/10/2019 Λίγο πριν την αναχώρηση του  από το Άγιο Όρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ .κ Βαρθολομαίος επιφύλασσε μία ακόμα χαρμόσυνη είδηση. Ενώπιον της Σύναξης της Ιεράς κοινότητας, ανήγγειλε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα προχωρήσει στη μελέτη και πέμπτης αγιοκατάταξης, αυτή του Γέροντα Σωφρόνιου του Έσσεξ.    Μετά την αναγγελία αγιοκατάταξης, των τεσσάρων Αγιορειτών Γερόντων , Δανιήλ Κατουνακιώτη, Εφραίμ...
23 Οκτωβρίου, 2019 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 18:45

Η σπουδαία εκκλησιαστική είδηση που μετέδωσε πρώτο το Πρακτορείο Ορθοδοξία- Ποιοί είναι οι νέοι Άγιοι της Ορθ. Εκκλησίας

Διαδώστε:
Η σπουδαία εκκλησιαστική είδηση που μετέδωσε πρώτο το Πρακτορείο Ορθοδοξία- Ποιοί είναι οι νέοι Άγιοι της Ορθ. Εκκλησίας

Λίγο πριν την αναχώρηση του  από το Άγιο Όρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ .κ Βαρθολομαίος επιφύλασσε μία ακόμα χαρμόσυνη είδηση.

Ενώπιον της Σύναξης της Ιεράς κοινότητας, ανήγγειλε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα προχωρήσει στη μελέτη και πέμπτης αγιοκατάταξης, αυτή του Γέροντα Σωφρόνιου του Έσσεξ.

 

Μετά την αναγγελία αγιοκατάταξης, των τεσσάρων Αγιορειτών Γερόντων , Δανιήλ Κατουνακιώτη, Εφραίμ Κατουνακιώτη,  Ιωσήφ Ησυχαστή και Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτη, η αναγγελία αυτή για την προτιθέμενη αγιοκατάταξη του Γέροντα Σωφρόνιου πλημμύρισε με χαρά και συγκίνησε τους Αγιορείτες που βρίσκονταν στην Ιερά κοινότητα.

Η αρχική είδηση για την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας  των 4 Αγιορειτών Οσίων έκανε τις καμπάνες να χτυπήσουν χαρμόσυνα. Ήταν μία σπουδαία εκκλησιαστική είδηση που μετέδωσε πρώτο το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπόρεσε να «κρύψει» την έντονη συγκίνησή του και κατά την αναγγελία των φημισμένων Αγιορειτών δημιουργεί ρίγη συγκίνησης.

Εκ παραλλήλου, οι στιγμές της αναγγελίας έκαναν  τους αγιορείτες να δακρύσουν και να δεχθούν την εν λόγω αναγγελία ως μια μεγάλη ευλογία από τον Παναγιώτατο.

Ακούστε το ιδιαιτέρως συγκινητικό απόσπασμα:

 

Η αναγγελία αυτή πραγματοποιήθηκε, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019, μετά την  Επίσημη Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά την τάξιν, υπό της Διπλής Συνάξεως στις Καρυές του Αγίου Όρους, έκανε τους αγιορείτες να δακρύσουν και να δεχθούν την αναγγελία αυτή ως μια μεγάλη ευλογία από τον Παναγιώτατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Πρόθεση αγιοκατάταξης του Γέροντα Σωφρόνιου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Αρχιεπ. Αμερικής για τις επικείμενες Αγιοκατατάξεις

Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός για τον νέον Άγιον Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Αφιέρωμα στον νέον Άγιον της Εκκλησίας μας

Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης (1871 – 6 Ιανουαρίου 1957)

10 Λόγοι του Νέου Αγίου της Ορθοδοξίας μας

 

Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης

Γέρων Δανιήλ Κατουνακιώτης

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Επιμέλεια αφιερώματος: Ναταλία Δανδόλου

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη, Μανώλης Δημέλλας, Κώστας Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων