02/05/2020 02/05/2020 Σε δωρεά αναπνευστήρων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείου Χίου συνολικής αξίας 75,000 δολαρίων προχώρησε η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης  Αποφασίστηκε επίσης να αποσταλεί άμεσα η προγραμματισμένη δωρεά υγειονομικού υλικού αξίας 50,000 δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί η αποστολή ιατρικών μηχανημάτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου. Σύμφωνα με σχετικό δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας,...
02 Μαΐου, 2020 - 11:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2020 - 11:13

Οι Χιώτες της Νέας Υόρκης στηρίζουν το «Σκυλίτσειο»

Διαδώστε:
Οι Χιώτες της Νέας Υόρκης στηρίζουν το «Σκυλίτσειο»

Σε δωρεά αναπνευστήρων στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείου Χίου συνολικής αξίας 75,000 δολαρίων προχώρησε η Χιακή Ομοσπονδία Νέας Υόρκης 

Αποφασίστηκε επίσης να αποσταλεί άμεσα η προγραμματισμένη δωρεά υγειονομικού υλικού αξίας 50,000 δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί η αποστολή ιατρικών μηχανημάτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας, έχει συγκεντρωθεί ήδη το ποσό των 180.000 δολαρίων, υπέρ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, του γηροκομείου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός», του οίκου ευγηρίας «Η Αγιά Μαρίνα» Καρδαμύλων, του Κέντρου Υγείας Πυργίου, του πολυδύναμου ιατρείου Καρδαμύλων και των αγροτικών ιατρείων Βολισσού και Αμάδων, Ψαρών και Οινουσσών.

Συνολικα έχουν συγκεντρωθεί 180.000 δολάρια, υπέρ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, του γηροκομείου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός», του οίκου ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα» Καρδαμύλων, του Κέντρου Υγείας Πυργίου, του πολυδύναμου ιατρείου Καρδαμύλων και των αγροτικών ιατρείων Βολισσού και Αμάδων, Ψαρών και Οινουσσών.

Η επιλογή των αποστελλόμενων δωρεών στα παραπάνω ιδρύματα έγινε με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Ειδικότερα ο κάθε προαναφερόμενος φορέας παρέδωσε έναν σχετικό κατάλογο με τα είδη που χρειάζονται στον Πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας ΝΥ, Ιωάννη Μ. Κοντολιό και τον υπεύθυνου του συγκεκριμένου προγράμματος- εκτελεστικό αντιπρόεδρο της της Χιακής Ομοσπονδίας ΝΥ, Γεώργιο Η. Παντέλαρο. Υπεύθυνος της επιτροπής της Χιακής Ομοσπονδίας ΝΥ είναι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, Μάρκος Μαρινάκης.

Στο δελτίο Τύπου τονίζεται επίσης ότι το τελευταίο κοντέινερ με ιατροφαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό αξίας ύψους 1.000.000 εστάλη στη Χίο για τις ανάγκες των προαναφερόμενων φορέων στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι – μεταξύ άλλων – εστάλησαν περίπου 3.700 μάσκες, 2.700 ιατρικές φόρμες, 60.000 γάντια μιας χρήσης, 1.100 καλύμματα παπουτσιών, 130 προσωπικοί αναπνευστήρες, 2.300 oral swabs για τεστ κορωνοϊού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων