29/04/2021 29/04/2021 Μια έκθεση του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών διαπιστώνει ότι οι Χριστιανοί στην Αφρική είναι πλέον οι πιο εκτεθειμένοι σε διώξεις. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση το επίκεντρο των αντιχριστιανικών διώξεων έχει μετακινηθεί από τη Μέση Ανατολή στην Αφρική. Στην έκθεση αναφέρεται η Νιγηρία και σημειώνεται “Η κατάσταση στη Νιγηρία προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Αυτή...
29 Απριλίου, 2021 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 17:46

Οι Χριστιανοί στην Αφρική υπόκεινται στις πιο πολλές διώξεις

Διαδώστε:
Οι Χριστιανοί στην Αφρική υπόκεινται στις πιο πολλές διώξεις

Μια έκθεση του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών των Ρωσιών διαπιστώνει ότι οι Χριστιανοί στην Αφρική είναι πλέον οι πιο εκτεθειμένοι σε διώξεις. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση το επίκεντρο των αντιχριστιανικών διώξεων έχει μετακινηθεί από τη Μέση Ανατολή στην Αφρική.

Στην έκθεση αναφέρεται η Νιγηρία και σημειώνεται “Η κατάσταση στη Νιγηρία προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Αυτή η χώρα κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο όσον αφορά το επίπεδο της αντιχριστιανικής βίας”. Οι εκτιμήσεις των ειδικών δείχνουν αύξηση περίπου 33% το 2020 σε σχέση με το 2019.

Έτσι, το 91% των χριστιανών που σκοτώθηκαν για θρησκευτικούς λόγους παγκοσμίως προέρχονται από τη Νιγηρία (4.333 από 4.761 συνολικά). Η κύρια απειλή για αυτούς είναι η τρομοκρατική ομάδα Μπόκο Χαράμ (Boko Haram), που δραστηριοποιείται από το 2010.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι στη Σομαλία, την Κένυα και τις γειτονικές χώρες, οι χριστιανοί διώκονται από την τρομοκρατική ομάδα Al-Shabaab. Επιτίθονται κυρίως σε λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ πόλεων. Οι επιτιθέμενοι χωρίζουν τους χριστιανούς επιβάτες από τους μουσουλμάνους και σκοτώνουν τους πρώτους.

Η έκθεση, με τίτλο “Η κατάσταση του χριστιανικού πληθυσμού στην Αφρική”, εκπονήθηκε από το Συνοδικό Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ρωσίας και δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Ρωσικού Πατριαρχείου.

Αναφέρει επίσης ότι απαιτείται ανθρωπιστική βοήθεια για τους χριστιανούς στην Αιθιοπία και τη Νιγηρία, ενώ οι χριστιανοί σε άλλες αφρικανικές χώρες χρειάζονται υποστήριξη για να γνωστοποιήσουν στον κόσμο τις διώξεις που υφίστανται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων