19/05/2023 19/05/2023 Οι αντιμαχόμενοι στο Σουδάν δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους να επιτρέψουν να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό που δοκιμάζεται σκληρά, κατήγγειλε χθες ο υπεύθυνος του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μάρτιν Γκρίφιθς. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Γενεύη, ο κ. Γκρίφιθς εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία που υπέγραψαν...
19 Μαΐου, 2023 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 11:24

ΟΗΕ: Οι αντιμαχόμενοι στο Σουδάν δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για αμάχους και ανθρωπιστική βοήθεια

Διαδώστε:
ΟΗΕ: Οι αντιμαχόμενοι στο Σουδάν δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για αμάχους και ανθρωπιστική βοήθεια

Οι αντιμαχόμενοι στο Σουδάν δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους να επιτρέψουν να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό που δοκιμάζεται σκληρά, κατήγγειλε χθες ο υπεύθυνος του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μάρτιν Γκρίφιθς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Γενεύη, ο κ. Γκρίφιθς εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία που υπέγραψαν τη 12η Μαΐου αντιπρόσωποι των αντίπαλων στρατηγών στη Σαουδική Αραβία, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, αφενός για να απομακρύνονται άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες και αφετέρου για να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Αν και οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας όντως επιταχύνθηκαν, «όμως γίνονται μεγάλες και κατάφωρες παραβιάσεις της δήλωσης μετά την υπογραφή της», τόνισε ο Βρετανός.

Αποθήκη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) λεηλατήθηκε την Τρίτη, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη η ΜΚΟ. Δεν πρόκειται παρά για μόνο ένα παράδειγμα ανάμεσα σε «πολλά» άλλα, σύμφωνα με τον κ. Γκρίφιθς.

«Καταγράφουμε τα γεγονότα αυτά και θα μιλήσουμε (για αυτά) στα δυο μέρη», πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων