26/02/2020 26/02/2020 «Αδυνατούμε να κατανοήσωμε ότι η Υμετέρα Μακαριότης παραθεωρεί, ή και αγνοεί, το μέγεθος των αρνητικών απορροιών της εν λόγω πρωτοβουλίας» αναφέρει η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε απαντητικό γράμμα του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, αναφερόμενος στην συνάντηση που πραγματοποιείται στο Αμμάν της Ιορδανίας. Προσθέτει επίσης ότι εάν ο «αληθής προβληματισμός» του Πατριάρχου Ιεροσολύμων ήταν...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 17:55

Οικ. Πατριάρχης «Αρνητικές συνέπειες από την πρωτοβουλία»- Όλο το ρεπορτάζ από τη σημερινή «Αδελφική Συνάντηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών» στο Αμμάν

Διαδώστε:
Οικ. Πατριάρχης «Αρνητικές συνέπειες από την πρωτοβουλία»- Όλο το ρεπορτάζ από τη σημερινή «Αδελφική Συνάντηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών» στο Αμμάν

«Αδυνατούμε να κατανοήσωμε ότι η Υμετέρα Μακαριότης παραθεωρεί, ή και αγνοεί, το μέγεθος των αρνητικών απορροιών της εν λόγω πρωτοβουλίας» αναφέρει η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε απαντητικό γράμμα του προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, αναφερόμενος στην συνάντηση που πραγματοποιείται στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Προσθέτει επίσης ότι εάν ο «αληθής προβληματισμός» του Πατριάρχου Ιεροσολύμων ήταν γενικώς «περί των προκλήσεων, τας οποίας αντιμετωπίζει η Ορθόδοξος ημών κοινωνία εις τους κρισίμους καιρούς», τότε θα έπρεπε να απευθυνθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιώτατος αναφέρει επίσης: «Βεβαίως και απασχολεί ημάς πλέον παντός ετέρου το ζήτημα της πανορθοδόξου ενότητος, αλλ᾿ η Εκκλησία δεν είναι αδόμητον και αθεσμοθέτητον σύνολον. Ενότης άνευ υγιούς βιώσεως του Μυστηρίου της Εκκλησίας καταλήγει εις βαθείαν διαίρεσιν εν τοις πράγμασι».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το Απαντητικό Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου πρός την Α.Θ.Μακαριότητα τον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον

Κεκλεισμένων των θυρών

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση από πλευράς διοργανωτών πραγματοποιήθηκε σήμερα η «Αδελφική Συνάντηση των Ορθοδόξων Εκκλησιών», στο Αμμάν της Ιορδανίας, που έχει συγκαλέσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Χθες, έφτασαν στην Ιορδανία ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσωβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ρωστισλάβος. Επίσης, παρευρίσκονται αντιπροσωπείες της Ρουμανικής και της Πολωνικής Εκκλησίας.


Χθες βράδυ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στην «Αδελφική Σύναξη».
Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η συνάντηση αυτή, έχει ως στόχο την προώθηση του διαλόγου και την ενότητα της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία παρίσταται μόνο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος καθώς τόσο η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσο και οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης δεν απάντησαν θετικά στην πρόσκληση.

Μάλιστα στη δεύτερη επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τους Προκαθημένους τονίζεται επίσης, ότι εγκαινιάζει τον διάλογο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη κοινότητα, «αναγνωρίζοντας τα Πρεσβεία» του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση οι Προκαθήμενοι που βρίσκονται στην Ιορδανία θα γίνουν δεκτοί και στη Χασεμιτική Βασιλική Αυλή, για ακρόαση με την Αυτού Μεγαλειότητα, Βασιλιά Αμπντουλάχ Β΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμμάν: Η «Αδελφική Συνάντηση» των Ορθοδόξων Εκκλησιών – Αφίχθη ο Πατριάρχης Μόσχας

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων