07/10/2021 07/10/2021 Στην άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους στις «κόκκινες» περιοχές, αναφέρθηκε μιλώντας στον ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είπε πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο διότι χρειάζεται ένα διάστημα για να βγει και να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ. «Από την ώρα που λέμε ότι ο εμβολιασμένος είναι θωρακισμένος απέναντι...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 13:38

Οικονόμου: “Από το Σάββατο τα νέα μέτρα για την άρση των περιορισμών”

Διαδώστε:
Οικονόμου: “Από το Σάββατο τα νέα μέτρα για την άρση των περιορισμών”

Στην άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους στις «κόκκινες» περιοχές, αναφέρθηκε μιλώντας στον ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είπε πως τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο διότι χρειάζεται ένα διάστημα για να βγει και να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.

«Από την ώρα που λέμε ότι ο εμβολιασμένος είναι θωρακισμένος απέναντι στη νόσηση ή ακόμα κι αν νοσήσει είναι θωρακισμένος απέναντι στη βαριά νόσηση, από την ώρα που βλέπαμε ότι τα τοπικά lockdowns -στην ουσία- δεν συνεισέφεραν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα στη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα, κρίθηκε -και σωστά- ότι εδώ που είμαστε τώρα, μ’ ένα ποσοστό του πληθυσμού πάνω από 70% εμβολιασμένο, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πάρουν πίσω τη ζωή τους, στην πληρότητά της. Το δικαιούνται, διότι συνέδραμαν την πολιτεία και την κοινωνία στη συνολική προσπάθεια της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό και διότι έπραξαν αυτό είπαμε, να εμβολιαστούν», τόνισε συμπληρώνοντας πως η επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει τώρα, ο αριθμός και το ύψος των εμβολιασμένων οδήγησαν την επιτροπή να εισηγηθεί και την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτήν την εισήγηση.

«Πάμε σε μία περίοδο που χειμωνιάζει. Σιγά σιγά ο κόσμος θ’ αρχίσει να μαζεύεται μέσα στα μαγαζιά. Εκεί, έτσι κι αλλιώς υπάρχουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή, στην ταβέρνα, στο μπαρ, στο εστιατόριο, στον κλειστό χώρο, ο ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να μπει. Ισχύει το πλαίσιο των άλλων μέτρων. Οπότε, δεν έχει νόημα να λες στον εμβολιασμένο ότι μπορείς εκεί να μπεις μέχρι τις δώδεκα, δεν μπορείς από τις δώδεκα και μετά», επεσήμανεο κ. Οικονόμου και υπογράμμισε: «Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Είναι εδώ, επιμένει, κι αυτό είναι ένα “καμπανάκι”, κυρίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Ας κοιτάξουν στις εντατικές, στους διασωληνωμένους, όπου εννιά στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι και στις τραγικές απώλειες. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κανονισμοί σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι για λόγους υγείας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, χωρίς αμφιβολία».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων