04/11/2021 04/11/2021 Για τους ναούς υπάρχουν μέτρα καθώς οι ανεμβολίαστοι ιερείς και ιεροψάλτες πρέπει να προσέρχονται με δύο τεστ την εβδομάδα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι οι εκκλησίες έκλεισαν όταν έπρεπε. Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου «Οι πιστοί προσέρχονται στον ναό για ν’ ασκήσουν το θρησκευτικό τους καθήκον με...
04 Νοεμβρίου, 2021 - 12:55

Οικονόμου: “Μέτρα υπάρχουν και για τους ναούς”

Διαδώστε:
Οικονόμου: “Μέτρα υπάρχουν και για τους ναούς”

Για τους ναούς υπάρχουν μέτρα καθώς οι ανεμβολίαστοι ιερείς και ιεροψάλτες πρέπει να προσέρχονται με δύο τεστ την εβδομάδα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι οι εκκλησίες έκλεισαν όταν έπρεπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου «Οι πιστοί προσέρχονται στον ναό για ν’ ασκήσουν το θρησκευτικό τους καθήκον με μάσκα, με αποστάσεις, έτσι όπως προκύπτει και από το πλαίσιο και από τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου. Αυτό γινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτό γίνεται και τώρα”, ενώ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: “Τι προσπαθεί να πει ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία και ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του; Ότι η Κυβέρνηση, δήθεν, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σ’ έναν κόσμο που πηγαίνει στις εκκλησίες, τον οποίο τοποθετεί, πολιτικά και εκλογικά, κάπου ο ίδιος, δεν θέλει να τους βάλει προβλήματα”. 

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση όταν χρειάστηκε έκλεισε, για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία, τους ναούς.

«Έκλεισαν οι εκκλησίες όταν έπρεπε να κλείσουν. Και σωστά έκλεισαν και δεν υπολόγισε ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση τότε, ούτε πολιτικό κόστος, ούτε δυσαρέσκεια, ούτε το πόσο εξαγριώθηκαν αρκετοί από τους συμπολίτες μας. Αυτό έπρεπε να γίνει και αυτό έγινε διότι την πανδημία δεν την προσεγγίζουμε με όρους ψηφοθηρικούς. Δεν μετράμε με βάση τη δημοφιλία τα μέτρα, αλλά με βάση την αναγκαιότητα και κυρίως την αποτελεσματικότητά τους. Και αυτή είναι μια μεγάλη μας διαφορά που έχει αναδειχθεί στη διαχείριση της πανδημίας από το ξεκίνημά της μέχρι και τώρα», συμπλήρωσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων