25/07/2019 25/07/2019 Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ. «Επαναβεβαιώσαμε την κοινή δέσμευσή μας στη θρησκευτική ελευθερία και συζητήσαμε παράλληλα τον οικουμενικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το σημαντικό ανθρωπιστικό...
25 Ιουλίου, 2019 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2019 - 8:20

Οικουμενικός ο ρόλος της Ορθοδοξίας δηλώνουν εκπρόσωποι των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Οικουμενικός ο ρόλος της Ορθοδοξίας δηλώνουν εκπρόσωποι των ΗΠΑ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Φίλιπ Ρίκερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ.

«Επαναβεβαιώσαμε την κοινή δέσμευσή μας στη θρησκευτική ελευθερία και συζητήσαμε παράλληλα τον οικουμενικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της», ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Φλέγκερ για την επίσκεψη του στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός από τον κ. Άνθιμο.

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ΗΠΑ, τόσο για τις θρησκευτικέ ελευθερίες όσο και για τον ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το ενδιαφέρον αυτό τόνισε μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: ” υτό που είναι πάντα ξεκάθαρο για μένα, είναι το πόσο σημαντική είναι η Ορθοδοξία για τον ελληνικό πολιτισμό και τον ελληνικό λαό, όπως ξεκάθαρο είναι πόσο σημαντική ήταν η Ορθοδοξία για τον ουκρανικό λαό στον αγώνα του για ελευθερία όταν ήμουν Πρέσβης εκεί. Η Ορθοδοξία κράτησε  τον Ελληνισμό μέσω της οθωμανικής κατοχής και υπήρξε το κλειδί για τη συνύπαρξη των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Η Ελληνική Ορθοδοξία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δεσμών μας και στη σύνδεση της ελληνικής διασποράς με την πατρίδα τους. Όταν ο Πρέσβης για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία,  Samuel Brownback επισκέφτηκε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος τον Μάιο, εξέφρασε την  υποστήριξή του για στενότερους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ορθοδοξία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής μας για την εκ νέου έναρξη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων