21/02/2021 21/02/2021 “Όχι δεν είναι στη Καππαδοκία μήτε στον Πόντο ή στη Μικρασία, κάποιο ξωκκλήσι παραδομένο στη εγκατάλειψη και τη φθορά του χρόνου, από εκείνα που τα επισκέπτεται ο Πατριάρχης μας με το αγιοκέρι στο χέρι και τους ψάλλει το ” Χριστός Ανέστη”. Είναι ξωκκλήσι στην Αθήνα. Στον Κηφισό. Αφιερωμένο στον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Στην οδό Σαλαμινίας πίσω...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 16:42

Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε αυτό το εκκλησάκι

Διαδώστε:
Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε αυτό το εκκλησάκι

“Όχι δεν είναι στη Καππαδοκία μήτε στον Πόντο ή στη Μικρασία, κάποιο ξωκκλήσι παραδομένο στη εγκατάλειψη και τη φθορά του χρόνου, από εκείνα που τα επισκέπτεται ο Πατριάρχης μας με το αγιοκέρι στο χέρι και τους ψάλλει το ” Χριστός Ανέστη”. Είναι ξωκκλήσι στην Αθήνα. Στον Κηφισό. Αφιερωμένο στον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Στην οδό Σαλαμινίας πίσω από το εργοστάσιο της ΑΜΣΤΕΛ. Ομολογώ δεν το γνώριζα, τα χιόνια έγιναν αιτία να το βρούνε τυχαία φίλοι και να με ενημερώσουν. Πήγα σήμερα εκεί, το θέαμα συγκλονιστικό που δεν τιμά κανένα. Περίοικοι μου είπαν πως είναι ιδιωτικό, πως μετά τους σεισμούς του 1999, που έπεσε η στέγη, οι ιδιοκτήτες το εγκατέλειψαν στη φθορά του χρόνου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χαθεί, μπορεί και πρέπει να σωθεί και πιστεύω πως αυτό θα γίνει. Θα το σώσουμε το εκκλησάκι, είναι υπόσχεση στον Άγιο Στέφανο. Όλοι μαζί, ο καθ ένας από το μετερίζι του, μπορούμε να το σώσουμε”.

Τα παραπάνω αναφέρει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων