10/04/2020 10/04/2020 «Όλοι οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες» διευκρίνισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε αυτή τη διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με σχόλια που έγιναν το τελευταίο διάστημα σχετικά με χώρους λατρείας άλλων θρησκειών. «Είπαμε χθες με μεγάλη...
10 Απριλίου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 18:40

«Όλοι οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλες τις θρησκείες»

Διαδώστε:
«Όλοι οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλες τις θρησκείες»

«Όλοι οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες» διευκρίνισε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε αυτή τη διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με σχόλια που έγιναν το τελευταίο διάστημα σχετικά με χώρους λατρείας άλλων θρησκειών.

«Είπαμε χθες με μεγάλη σαφήνεια και το τόνισε και η Ιερά Σύνοδος ότι στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Θέλω να συμπληρώσω, και να είναι απολύτως σαφές, ό,τι οι χώροι λατρείας παραμένουν όλοι κλειστοί για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Ως εκ τούτου διάφορα σχόλια τα οποία γράφονται και ακούγονται είναι παντελώς ανεδαφικά και αβάσιμα», ανέφερε αναλυτικά. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που προέκυψε στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου, ενώ από αύριο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Η ενημέρωση Τσιόδρα

Τέσσερις θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες, 90 θάνατοι συνολικά. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.011 μετά την επιβεβαίωση 56 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη καθημερινή καθιερωμένη ενημέρωση. Από τον συνολικό αριθμό των νοσούντων, το 57% είναι άνδρες, τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 77 συμπολίτες μας, εκ των οποίων μόλις 14 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών των ανθρώπων, είναι τα 67 έτη, ενώ το 75% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στους ρομά

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος για φόβο, για διχασμό. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την επιδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη» επεσήμανε.

«Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα» είπε και συμπλήρωσε πως «οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή την κατάσταση».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων