30/05/2020 30/05/2020 Με την επίσκεψη το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης, ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη παρουσία της  στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Θράκη ήταν η επιλογή της για την πρώτη έξοδό της εκτός Αθηνών, μετά τη λήξη της καραντίνας, όπως είπε η ίδια, προκειμένου να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον της για...
30 Μαΐου, 2020 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 10:38

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Σακελλαροπούλου στη Θράκη

Διαδώστε:
Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Σακελλαροπούλου στη Θράκη

Με την επίσκεψη το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης, ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη παρουσία της  στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Θράκη ήταν η επιλογή της για την πρώτη έξοδό της εκτός Αθηνών, μετά τη λήξη της καραντίνας, όπως είπε η ίδια, προκειμένου να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον της για την περιοχή και την είσοδο στη νέα εποχή.

Η επίσκεψη στην Ξάνθη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή της στη Θράκη με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Ξάνθης. Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης και της επιδόθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης από τον δήμαρχο της Ξάνθης κ.Μανώλη Τσέπελη. Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε επίσης συνάντηση με τοπικούς φορείς.

“Ήρθα στη Θράκη για να αντλήσω δύναμη από εσάς, όπως έκανα από παιδί. Και η παρουσία σας εδώ, το χαμόγελο, το μεράκι και η αισιοδοξία σας, μου δίνει αυτήν τη δύναμη. Βρίσκομαι εδώ σε μια εποχή κρίσιμη για τον τόπο και πιστεύω βαθιά πως όταν η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει ενωμένη τις προκλήσεις είναι ικανή για το καλύτερο. Οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για την επαναφορά του τόπου σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Να ανορθώσουμε το ηθικό μας, να απαλύνουμε τις πληγές μας, και να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε, μας αξίζει, είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχουμε”, τόνισε στην ομιλία της στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, από τον οποίο ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

“Σε μια περίοδο αστάθειας και ρευστότητας, με τον απρόβλεπτο γείτονά μας να αγνοεί διαρκώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να συντηρεί μονίμως ένα κλίμα έντασης κι επιθετικότητας, οι άνδρες και γυναίκες  των Ενόπλων μας Δυνάμεων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων”, τόνισε, κατά την επίσκεψή της στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού.

Η επίσκεψη στην Κομοτηνή

Χθες, ξεκινώντας τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Θράκη, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων, στην Κομοτηνή. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Τσανάκλειο Σχολή, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς.

“Ήθελα να είμαι εδώ στην επέτειο από τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης και της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό, της Κομοτηνής και όλης της Θράκης, αλλά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν το επέτρεψαν. Στις δύσκολες εποχές που περνάμε οι εθνικές επέτειοι μας εμψυχώνουν και μας διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο: ότι δηλαδή τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν άνθρωπο και σε κανέναν λαό, αν δεν αγωνιστεί για τα δικά του ιδανικά, για τη δική του εθνική και κοινωνική αυτοπεποίθηση. Στη διάρκεια των 100 αυτών χρόνων, η Θράκη ήρθε αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Από την ομαλή εγκατάσταση των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και την Μικρά Ασία, μετά την υπογραφή της Σύμβασης για την Ανταλλαγή των Πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923, την προσαρμογή στις δύσκολες συνθήκες ζωής, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο που σας επιφυλάσσουν οι γεωγραφικές συνθήκες της περιοχής ως προστάτες των συνόρων μας”, ανέφερε στην ομιλία της στο Δημαρχείο της Κομοτηνής.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος την ενημέρωσε διεξοδικά για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε για 30΄στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, προτού μεταβεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκεί την υποδέχτηκαν ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, οι αντιπρυτάνεις και οι κοσμήτορες των Σχολών, οι οποίοι την ενημέρωσαν για το εκπαιδευτικό έργο και τους σχεδιασμούς του ιδρύματος για το μέλλον. Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνεισφορά του ΔΠΘ στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Θράκης, καθώς και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων