01/06/2022 02/06/2022 Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετείχε και φέτος στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Στόχος της δράσης υπήρξε η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα...
01 Ιουνίου, 2022 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 3:35

Ολοκληρώθηκαν οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετείχε και φέτος στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στόχος της δράσης υπήρξε η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 26 Μαΐου οι ενήλικοι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Ο μοναδικός – έκτασης πάνω από είκοσι στρεμμάτων – εξωτερικός χώρος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτέλεσε αφορμή για μία διαφορετική ξενάγηση, που συνδύασε στοιχεία από την ιστορία ολόκληρου του συγκροτήματος του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας και την τοπογραφία της περιοχής, από το φυσικό περιβάλλον των κήπων του Μουσείου, με έμφαση στα φυτά του παριλίσσιου τοπίου και της Αττικής αλλά και το σύνολο των μνημείων που παρουσιάζονται με τη μορφή ενός ανοικτού μουσείου σε αυτό το «πολιτιστικό πάρκο».

Ιδιαίτερη αφορμή για συζήτηση και ανακάλυψη των παραπάνω αποτέλεσαν τρεις εκθεσιακοί σταθμοί – θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στους κήπους και αφορούν: α) στην ύδρευση της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με κύριο στοιχείο την ύπαρξη και ανάδειξη μίας φρεατοδεξαμενής που ανακαλύφθηκε στο χώρο, β) στις βυζαντινές αντιλήψεις για την επίγεια και τη μετά θάνατον ζωή και τη έννοια του Παραδείσου ως κήπου και γ) στο παριλίσσιο τοπίο, το φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία του, όπως η βασιλική του Ιλισσού, τα οποία συνδέονται με σημαντικά εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Παράλληλα οργανώθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και για γονείς με παιδιά. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ανακάλυψαν στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος στα εκθέματα μέσα στο Μουσείο και απόλαυσαν τους κήπους δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων