29/12/2019 29/12/2019 Η αποκατάσταση του ναού της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ, ένα έργο εκατομμυρίων δολλαρίων που πήρε σχεδόν μια δεκαετία, σχεδόν ολοκληρώθηκε! Χτισμένος στο σημείο όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης μέχρι πρόσφατα, αλλά πλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι ασφαλής και για τις επόμενες γενιές. Για τον επικεφαλής του...
29 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2019 - 22:40

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Η αποκατάσταση του ναού της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ, ένα έργο εκατομμυρίων δολλαρίων που πήρε σχεδόν μια δεκαετία, σχεδόν ολοκληρώθηκε!

Χτισμένος στο σημείο όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης μέχρι πρόσφατα, αλλά πλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι ασφαλής και για τις επόμενες γενιές.

Για τον επικεφαλής του έργου Afif Tweme, και την ομάδα Παλαιστινίων και Ιταλών εμπειρογνωμόνων η αποκατάσταση αυτή ήταν μια πραγματική πρόκληση: «Αγγίζεις την ιστορία, αγγίζεις ένα από τα πιο ιερά μέρη σε όλο τον κόσμο» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής.

Οι εργασίες αποκάλυψαν Αγγέλους πίσω από γύψο και επιγραφές τη μία κρυμμένη μέσα σε άλλη.

Πρόκειται για πρωτοχριστιανικό ναό, η αρχική δομή του οποίου είχε ανατεθεί από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο το 327 μ.Χ. για να σταθεί στη Βηθλεέμ, όπου πιστεύεται ότι ο Ιησούς είχε γεννηθεί 327 χρόνια νωρίτερα.

Το κτήριο ολοκληρώθηκε το 339 μ.Χ. και στη συνέχεια καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 6ου αιώνα. Ανακατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Ιουστινιανού τον 6ο αιώνα με προσθήκη νάρθηκα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων