04/12/2019 04/12/2019 Σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο. Το ραντεβού των δυο πολιτικών ηγετών ξκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρευρέθηκε στο γεύμα που παράθεσε ο Τράμπ σε ηγέτες. Μάλιστα, η πρώτη φράση που είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο, ήταν: «Ζητώ συγγνώμη...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 19:45

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο

Σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.
Το ραντεβού των δυο πολιτικών ηγετών ξκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρευρέθηκε στο γεύμα που παράθεσε ο Τράμπ σε ηγέτες.

Μάλιστα, η πρώτη φράση που είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο, ήταν: «Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση» και του εξήγησε τον λόγο. «Ήμουν με τον πρόεδρο Τραμπ». «Το ξέρω», απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο γεύμα του Τραμπ συμμετείχαν οι αρχηγοί κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες, που έχει θέσει το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις χώρες και για αυτό μετέχει ο κ. Μητσοτάκης. Οι υπόλοιπες χώρες είναι οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Εσθονία, η Βρετανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ελλάδας παρευρέθηκαν οι: Κυριάκος Μητσοτάκης (Πρωθυπουργός), Νίκος Δένδιας (ΥΠΕΞ), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Αμυνας), Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου), ενώ εκ μέρους της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Πρόεδρος),
Μπιναλί Γιλντιρίμ (Πρωθυπουργός), Χουλούσι Ακάρ (Υπουργός Αμυνας), Μεβλούτ Τσαβούσογλου (ΥΠΕΞ), Μπεράτ Αλμπαϊράκ (Υπουργός Οικονομικών).

Aξίζει να σημειωθεί πως:

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο τόνισε «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση δήλωσε:

«Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν είχαμε μια ανοικτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δυο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στην συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων