29/01/2022 29/01/2022 Την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης σε δυο ακόμη εκκλησίες-μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής. Σε δυο αναρτήσεις του ο κ. Κτωρής ανέφερε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Άγιο Γεώργιο των Γενάγρων στον κάμπο της Μεσαορίας....
29 Ιανουαρίου, 2022 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2022 - 11:17

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση δυο εκκλησιών στην Κύπρο

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η συντήρηση δυο εκκλησιών στην Κύπρο

Την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης σε δυο ακόμη εκκλησίες-μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ανακοίνωσε την Παρασκευή, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής.

Σε δυο αναρτήσεις του ο κ. Κτωρής ανέφερε πως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Άγιο Γεώργιο των Γενάγρων στον κάμπο της Μεσαορίας. Μνημείο του 15ου αιώνα με παλαιότερο εκκλησάκι-σπήλαιο το οποίο, επίσης, στηρίχθηκε και συντηρήθηκε. «Συντηρήθηκε, επιπλέον, μέρος της διασωθείσας τοιχογραφίας του Παντοκράτορα στον θολό της εκκλησίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως «παραδόθηκε συντηρημένη η εκκλησία της Παναγίας της Κυράς, λίγο έξω από το τ/κ χωριό Λιβάδια, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Καρπασίας».

Πρόκειται, όπως ανέφερε για «μνημείο του 12ου-13ου αιώνα το οποίο θα συνεχίσει να υπάρχει μαρτυρώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου». «Το έργο συντηρήθηκε με δαπάνη της #EuropeanUnion και την στήριξη της UNDP», επεσήμανε ο κ. Κτωρής.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων