08/09/2021 08/09/2021 Τελέσθηκε το νεκρώσιμο τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μητρόπολη Αθηνών). Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά του φερέτρου με τη σορό του αγαπημένου Έλληνα μουσικοσυνθέτη από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών, το πλήθος είχε ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.     ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Στο πλοίο απο Πειραιά για...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 19:49

Τελέσθηκε το Τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τελέσθηκε το Τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελέσθηκε το νεκρώσιμο τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Μητρόπολη Αθηνών).

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά του φερέτρου με τη σορό του αγαπημένου Έλληνα μουσικοσυνθέτη από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών, το πλήθος είχε ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Στο πλοίο απο Πειραιά για Κρήτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Στο Τρισάγιο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας και οι ιερείς του ναού.

Παρακολουθήστε την ομιλία απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία φανερά συγκινημένη μεταξύ άλλων τόνισε πως «σήμερα αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, όλες οι ηλικίες, όλες οι γενεές» και τον χαρακτήρισε «σύμβολο και παράδειγμα» και «παιδαγωγό του έθνους»:

 

 

Στο ναό παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μανδώνη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο κόσμος φώναζε «αθάνατος» αποχαιρετώντας τον κορυφαίο δημιουργό.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΔΕΙΤΕ – Κουτσούμπας: «Ένωσες τους αετούς με τους χρυσούς αγγέλους»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων